Hoe Dell Technologies de bedrijven helpt om cyberresistent te worden

De Amerikaanse computergigant heeft beslist om zich te focussen op "intrinsieke beveiliging", door middel van nieuwe oplossingen en diensten die de gegevens van klanten moeten beschermen. Door de beveiliging in de logistieke keten zelf te integreren, in diensten, infrastructuur en apparatuur.  

post-image-3

De bedrijven hebben geen keuze meer: zij moeten zichzelf en hun klanten maximaal beveiligen nu de beveiligingsrisico`s steeds verder toenemen. Dat is wat ook blijkt uit de laatste editie van de "Digital Transformation Index" van Dell Technologies: ongerustheid over de vertrouwelijkheid van gegevens en over cyberbeveiliging vormen het voornaamste obstakel voor de digitale transformatie.

Een recent onderzoek van Futurum toont trouwens aan dat 56% van de bedrijven slachtoffer werd van een externe cyberaanval, toegeschreven aan een kwetsbaarheid in de hardware of op het niveau van de beveiliging van processoren.

Een situatie die Patrick Moorhead, President en Chief Analyst bij Moor Insights & Strategy als volgt analyseert: "Beveiliging moet centraal staan bij elke nieuwe technologie en elk nieuw aanbod. Die moet daarom ingebakken zijn in elk onderdeel van de IT-infrastructuur. Deze beveiliging moet bovendien predictief zijn (voorspellend) in plaats van reactief, zich zelf kunnen verdedigen en op algemene manier resistent zijn".

Deze vaststelling zet het bedrijf Dell DMC er nu toe aan om de integriteit van diensten te valideren bij ontvangst: "De cataloog van PowerEdge servers gaat nu automatisch vergezeld van het Secured Component Verification-certificaat, native geïntegreerd, waardoor bedrijven kunnen verifiëren dat hun servers toekomen net zoals zij ze besteld en geconfigureerd hebben - zonder dat de hardware gecompromitteerd werd".

Met deze nieuwe strategie kan Dell Technologies zich presenteren als "de eerste leverancier van servers die een cryptografisch geverifieerde hardware-integriteitsoplossing aanbiedt die van toepassing is op de hele catalogus. De  PowerEdge-servers worden bovendien gebouwd op basis van een cyberresistente  architectuur, inclusief het gekende concept van Root of Trust op siliciumniveau."

Oplossingen en diensten die tegen 31 januari 2021 verkrijgbaar zijn.

Show More
Back to top button
Close
Close