Bouwen aan de toekomst Hoe ICT leefbare steden mogelijk maakt

Nu de verstedelijking wereldwijd versnelt, komt 50 procent van de bevolking en 70 procent van het bruto binnenlands product (bbp) uit steden Steden worden daardoor geconfronteerd met een toenemende druk die de uitdagingen van toenemende verstedelijking met zich meebrengt, waaronder de openbare veiligheid, een disbalans in hulpbronnen, verkeersopstoppingen, milieuvervuiling en energietekorten, om er maar een paar te noemen.

post-image-3
Om een aantal van deze uitdagingen aan te gaan, is het Smart City-concept ontwikkeld als een strategie voor duurzame stedelijke ontwikkeling die een directe impact heeft op de leefbaarheid van een regio.

De uitdagingen van globalisering aanpakken
Een groeiend aantal landen wereldwijd bouwt Smart Cities met behulp van een reeks geavanceerde ICT-technologieën, zoals cloud computing, het Internet of Things (IoT), Big Data en mobiliteit. Deze technologieën aggregeren, delen en convergeren stadsbrede bronnen om in realtime efficiënte en intelligente informatiediensten te bieden. Zo wordt met Smart Cities de wijze waarop openbare diensten worden verleend en beheerd hervormd. Hierdoor verandert de manier waarop bewoners reizen, werken, studeren, communiceren, producten en diensten consumeren en zich vermaken.

In de Smart City-sector werkt Huawei samen met partners om ultramoderne oplossingen te ontwikkelen in verschillende sectoren, waaronder de openbare veiligheid, energie, transport, onderwijs, gezondheidszorg en campussen. Huawei streeft ernaar een uitgebreid Smart City-ecosysteem te bouwen, van technologische innovaties tot het creëren van een open platform. Huawei bedient meer dan 100 steden in meer dan 40 provincies en biedt momenteel een breed scala aan ICT-producten en -oplossingen, waaronder IoT-communicatiemodules en besturingssystemen, bekabelde en draadloze toegang, flexibele netwerken, op de cloud gebaseerde gedistribueerde datacenters en Big Data-platforms.

Technologie is een strategische hefboom voor stedelijke ontwikkeling
Smart City-bestuurders van over het gehele continent beginnen technologie te omarmen, niet als een kostencentrum dat uitsluitend is gekoppeld aan operationele efficiëntie, maar als een strategische investering die is gekoppeld aan programmatische resultaten, nieuwe diensten en economische ontwikkeling. Het Europese innovatiepartnerschap voor slimme steden en gemeenschappen (EIP-SCC) is bijvoorbeeld een initiatief dat wordt ondersteund door de Europese Commissie. Het initiatief brengt steden, de industrie, kleine bedrijven, banken, onderzoek en andere bedrijfstakken samen. Dit heeft tot doel het stadsleven te verbeteren met duurzamere geïntegreerde oplossingen en pakt stadsspecifieke uitdagingen aan vanuit verschillende beleidsterreinen, zoals energie, mobiliteit, vervoer, en ICT.

Bedrijven en inwoners die actief zijn in de wereldwijde digitale economie willen weten wat de investeringssteden van de toekomst zullen zijn die op deze gebieden vooruitgang boeken, terwijl toeristen op zoek gaan naar een stad die veilig en eenvoudig te navigeren is. Deze investeringen vereisen een zeker innovatieniveau om opkomende technologieën te testen, en het vermogen om met nieuwe combinaties van partners te werken, van universiteiten tot operationele en IT-bedrijven tot vastgoedontwikkelaars en stedenbouwkundigen, en transparant en open te zijn over de effecten van nieuwe technologieën. Steeds meer Europese steden werken daarom aan een slimme visie, of hebben die al verwoord, en toonaangevende steden hebben laten zien dat investeringen op dit gebied tot succes kunnen leiden. Steden gebruiken Open Data en buurtlaboratoria om technologieën te testen, meer bedrijven uit de technische sector naar de stad te halen en het publiek gratis voordelen te bieden, zoals supersnelle wifi.

De belangrijkste belanghebbenden in een stad? De bewoners
Naast technologielagen vereist een Smart City een goede vertegenwoordiging en integratie van de verschillende belanghebbenden van de stad (d.w.z. de publieke sector, planners en ontwikkelaars, nutsbedrijven, ICT- en infrastructuurproviders, particuliere bedrijven en investeerders), met de bewoner als belangrijkste belanghebbende. Dientengevolge is de implementatie van een Smart City een complexe socio-technische onderneming die systematisch organisatorische, financiële, sociale, operationele, technologische en psychologische componenten moet opnemen in de context van de menselijke, sociale, zakelijke, politieke en fysieke omgevingen waarin ze zullen worden gebruikt.

Smart City-technologieën zijn onderscheidend voor de steden die ze inzetten. Huawei is van mening dat deze technologieën en initiatieven een sleutelrol zullen spelen om gemeenten te helpen deze groeiende uitdagingen aan te gaan, om zo effectiever te kunnen concurreren in een wereldwijde digitale economie. Smart Cities benutten de kracht van technologie en stimuleren lokale innovatie teneinde banen te creëren, veiligheid en hoge levenskwaliteit te bieden aan bewoners, en om talent, toeristen en bezoekers aan te trekken. Om dit te verwezenlijken, hebben stadsleiders echter concrete strategische plannen, investeringsstrategieën en betere informatie nodig over de best practices van succesvolle Smart City-implementaties voor risicovermindering en de verbetering van resultaten. 

De potentiële impact van een Smart City-transformatie mag niet worden onderschat. Met de huidige en verwachte stedelijke bevolking kunnen deze oplossingen de meerderheid van de mensen in de wereld raken. Ze worden door deze oplossingen veiliger en ondersteunen wereldwijde economische groei. Met verbeteringen van de levenskwaliteit als een fundamenteel principe van Smart Cities, is het nu aan de steden gebruik te maken van data, technologie en mensen om verandering teweeg te brengen en hun steden in te richten. Huawei zet zich in om de ontwikkeling van open Smart City-platforms te bevorderen, een beter bestaan te realiseren en een verbeterde industrie in steden over de hele wereld te realiseren.


Huawei eco-Connect Europe 2020 — ons grootste jaarlijkse evenement voor de regio Europa vindt exclusief online plaats op 20 en 21 oktober 2020.
Tijdens deze twee dagen richten we ons op de samenwerking met klanten en partners via gezamenlijke oplossingen die waarde creëren voor bedrijven en de gemeenschappelijke evolutie van de informatie- en communicatietechnologie (ICT) ondersteunen. Tijdens het evenement heeft u toegang tot meer dan 10 forums en een virtuele online showroom waar u:
• Ideeën bespreekt met branche-experts, thought leaders en zakelijke besluitvormers.
• Chat met klanten en partners om zakelijke mogelijkheden te verkennen.
• Leert van de meest vooraanstaande technische experts en ontwikkelaars.
• Inzichten opdoet over de laatste technologische trends en branche-ontwikkelingen.
• Kennismaakt met baanbrekende applicaties en digitale platforms.

Schrijf u nu in: https://events02.huawei.com/UniversalForm/register/350042908/register.html
Show More
Back to top button
Close
Close