TECH4ALL: het leven veranderen met digitale inclusie

Ook al is de wereld meer en meer verbonden, toch heeft meer dan de helft van de wereldbevolking geen toegang tot het internet. Het verbonden zijn biedt meer dan puur gemak, het stimuleert de basis van het economisch erbij horen. Door digitaal zowel universeel, betaalbaar, open als veilig te maken, kunnen wij meer mensen bijeen brengen en wereldwijde voortgang realiseren. Apparatuur en systemen zullen steeds slimmer worden en meer en meer worden gekoppeld aan processen van de overheid en applicaties van de gehele industrie.

post-image-3
Bij Huawei geloven wij dat technologie en connectiviteit de kern vormen voor het hiaat van de ontwikkeling in diverse sectorem, organisaties, regio's en groepen – en dat een gelijkwaardige toegang tot digitale bronnen en technologie voor iedereen een voordeel zal opleveren. Het doel waar wij bij Huawei samen met een diversiteit van lokale, regionale en internationale partners aan werken, is het verbeteren van digitale vaardigheden van de gehele maatschappij om problemen zoals de gezondheidszorg, educatie, ontwikkeling en het milieu op een veel grotere schaal aan te kunnen pakken. 

Het dichten van de digitale scheiding
Nu al biedt biedt Huawei wereldwijd een soepele communicatie aan meer dan drie miljard mensen, waarbij tevens de stabiele werking van meer dan 1500 netwerken in meer dan 170 landen en regio's  worden ondersteund. Met TECH4ALL, de innovatieve en digitale inclusie van Huawei en de daaraan gekoppelde programma's zullen nog eens 500 miljoen mensen de voordelen van digitale technologie kunnen gebruiken. Deze voordelen zullen niet beperkt zijn tot connectiviteit, maar zullen tevens technologieën als AI, cloud en slimme apparaturen omvatten, evenals daaraan gekoppelde toepassingen en vaardigheden.

TECH4ALL zal zich richten op 4 domeinen, waarbinnen digitale inclusie op een veelomvattende manier zal worden gestimuleerd.
•    Gezondheidszorg: Digitale technologie gebruiken om meer mensen op een gemakkelijke manier toegang te geven tot betere middelen voor de gezondheidszorg.
•    Educatie: Techologie gebruiken om de kansarmen, zoals vrouwen en teenagers, gemakkelijkere toegang te geven tot educatie en onderwijsmiddelen.
•    Ontwikkeling: Hiaten in de ontwikkeling uit te sluiten voor verschillende sectoren, organisaties, regio's en groepen, waarbij een gelijkwaardige toegang wordt geboden tot digitale bronnen en technologie hetgeen voor iedereen een voordeel zal opleveren.
•    Milieu: Innovatieve technologieën gebruiken om NGO's te helpen ecosystemen effectiever te beschermen en te behouden.

's Werelds meest belangrijke probleemgebieden met technologie oplossen
Naat het verbeteren van digitale connectiviteit, stimuleert Huawei ook de inclusie op een uiterst praktische manier. In Europa helpt ons TrackAI project kinderen om te gaan met visuele beperkingen door hen de meest recente AI technologie te laten gebruiken om visuele patronen te vinden op een manier waarop kinderen naar visuele stimuli kijken en deze te relateren aan een visuele ontwikkeling en specifieke aandoeningen. Door een AI-model in te zetten, kunnen wij visuele beperkingen nauwkeurig en betrouwbaar in realtime detecteren. Deze combinatie maakt het potentieel mogelijk om niet alleen de visuele functie te meten, maar ook om de waarschijnlijkheid in te schatten dat de patiënt een bepaalde aandoening kan krijgen.

De informatie die tijdens deze visuele fase wordt verzameld, wordt gebruikt om het neurale netwerk te trainen. Wij hebben al 1500 kinderen met een verschillende ethnische achtergrond en leeftijd onderzocht en een eerste prototype van het neurale netwerk wordt momenteel getest. De Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties omvatten het doel de universele gezondheidszorg rond 2030 gerealiseerd te hebben, waarbij een schijnwerper wordt gericht op het belang van het verbeteren van oogzorg, omdat het zo essentieel is voor vele aspecten van het welzijn.

Voor wat betreft visuele beperkingen, is een vroege detectie uiterst belangrijk. 70 procent van de 19 miljoen kinderen met een visuele beperking kunnen normaal gezichtsvermogen hebben als hun aandoening vroegtijdig wordt gedetecteerd. Aan de andere kant kan tot 60 procent van de kinderen die nu blind zijn, in de komende twee jaar overlijden. Dat is de reden waarom in vele gevallen, een vroegtijdige detectie levens kan redden.

Het leren lezen kan voor elk kind moeilijk zijn, maar voor kleinen kinderen die ernstig of volledig doof zijn, kan dit een onoverkomelijke uitdaging zijn. In 2018 hebben wij met behulp van AI en augmented reality StorySign ontwikkeld - 's werelds eerste leesvaardigheid plaform voor kinderen met een gehoorbeperking. O.a. ontwikkeld in samenwerking met de European Union of the Deaf en de British Deaf Association en Penguin Books, is StorySign een gratis mobiele app die tot doel heeft om dove kinderen te helpen met het lezen door de tekst van geselecteerde boeken om te zetten in gebarentaal.

Door kwetsbare groepen te beschermen en gewone mensen buitengewoon te maken, halen wij het beste uit de technologie. Maar om echt succevol te zijn, moeten wij onze krachten bundelen, als organisaties, overheden en de gehele maatschappij. Ondanks het feit dat Huawei trots is op bovengenoemde initiatieven en wat zij al hebben bereikt, vertegenwoordigen zij slechts de eerste kleine stap op de weg naar de toekomst die vol met uitdagingen zal zijn. Wij verwelkomen meer mensen en organisaties en nodigen hen uit om zich bij ons aan te sluiten, zodat wij samen het leven kunnen verbeteren en de digitale scheiding kunnen dichten.

Huawei eco-Connect Europe 2020 — ons grootste jaarlijkse evenement voor de regio Europa vindt exclusief online plaats op 20 en 21 oktober 2020.

Tijdens deze twee dagen richten we ons op de samenwerking met klanten en partners via gezamenlijke oplossingen die waarde creëren voor bedrijven en de gemeenschappelijke evolutie van de informatie- en communicatietechnologie (ICT) ondersteunen. Tijdens het evenement heeft u toegang tot meer dan 10 forums en een virtuele online showroom waar u:
  • Ideeën bespreekt met branche-experts, thought leaders en zakelijke besluitvormers.
  • Chat met klanten en partners om zakelijke mogelijkheden te verkennen.
  • Leert van de meest vooraanstaande technische experts en ontwikkelaars.
  • Inzichten opdoet over de laatste technologische trends en branche-ontwikkelingen.
  • Kennismaakt met baanbrekende applicaties en digitale platforms.

Schrijf u nu in: https://events02.huawei.com/UniversalForm/register/350042908/register.html
Show More
Back to top button
Close
Close