Kappa Data lanceert een monitoringplatform voor IoT toestellen

ThingsFlow is een nieuw platform waarmee resellers van connected oplossingen die door het distributiebedrijf verkocht worden, snel hun IoT-projecten kunnen opstarten.

post-image-3

Een jaar geleden besloot het distributiebedrijf Kappa Data om IoT oplossingen aan te bieden aan zijn resellers. "Buiten distributiecontracten met Option en Pozyx, bieden wij de resellers met ThingsFLow hun eigen platformoplossing aan voor connected objects", aldus Koert Martens, directeur technologie bij Kappa Data.

Kappa Data biedt voortaan met de "ThingsFlow Education" oplossing een nieuw monitoringplatform aan in de cloud, waarmee diverse informatie over de luchtkwaliteit in de leslokalen centraal geregistreerd kan worden en centraal ter beschikking gesteld wordt. Op die manier, legt het bedrijf uit, "hebben de schooldirecteurs een optimaal beeld van hun hele school en kunnen zij indien nodig aanpassingen uitvoeren".

De leerkrachten kunnen dan feedback krijgen in de klas, wanneer zij zich registreren met een QR-code. De Kappa Data resellers hebben al een aantal projecten uitgerold, waaronder bij de IVG-school in Gent.

ThingsFlow zal in twee versies verkrijgbaar zijn: ThingsFlow Education en ThingsFlow Lite. Die laatste oplossing  moet de gebruikers toelaten om meerdere verschillende sensoren te configureren en beheren. Met de mogelijkheid om diverse dashboards toe te voegen en zo snel en voor een lage kost allerlei soorten "connected" projecten te lanceren.

"Met ThingsFlow Education komen we tegemoet aan de vraag van onderwijsinstellingen om goedkoop, snel en veilig de luchtkwaliteit te kunnen meten. Terwijl ThingsFlow Lite een brede waaier  mogelijkheden biedt voor veel verschillende IoT-projecten ”, zegt de specialist in de verdeling van netwerk- en beveiligingsoplossingen, waarvan de kantoren in De Pinte gelegen zijn.

Show More
Back to top button
Close
Close