Belgisch IT-bedrijf EASI behoort tot de beste werkgevers van Europa

De instelling Great Place to Work heeft EASI gerangschikt op de 3e plaats van zijn klassement van de beste werkgevers van Europa voor het jaar 2020. Een primeur voor het Belgische IT-bedrijf.

post-image-3

De internationale autoriteit op het gebied van bedrijfscultuur heeft het IT-bedrijf EASI op 3e plaats geklasseerd op de ranglijst van de beste werkgevers van Europa voor het jaar 2020. Geen enkel ander Belgisch bedrijf is erin geslaagd om boven het IT-bedrijf uit Nijvel uit te stijgen.

Voor het bedrijf is dit een mooie vooruitgang: vorig jaar eindigde het op de vijfde plaats in dezelfde categorie. Deze aankondiging, midden in de gezondheidscrisis van Covid-19, toont aan hoezeer de pandemie het dagelijks leven en de zakelijke activiteiten overhoop gegooid heeft. De geklasseerde bedrijven tonen hiermee de weg voorwaarts in deze moeilijke tijd, door te getuigen van aandacht voor hun werknemers, klanten en gemeenschappen.

"De Covid-19-pandemie laat zien hoe essentieel het voor bedrijven is om een kwaliteitsvolle werkomgeving voor alle werknemers te creëren", bevestigt Michael Bush, CEO van Great Place to Work. "Door een Beste Werkgever te zijn, hebben we deze moeilijke periode kunnen doorstaan zonder al te veel impact op onze activiteiten", zegt Jean-François Herremans, CEO van EASI. En hij vervolgt: "onze transparantie, de manier waarop onze collega`s alle kansen grijpen die zich aanbieden, en de stevige banden die ons verenigen, zijn zoveel factoren die ons in staat hebben gesteld deze moeilijke periode te doorstaan en die van EASI de beste werkgever van België maken, een van de beste van Europa".

Om de lijst van de beste werkgevers in Europa op te stellen analyseerde de organisatie Great Place to Work de resultaten van een onderzoek  dat bij meer dan 1,46 miljoen werknemers in Europa uitgevoerd werd. Het onderzoek van Great Place to Work toont aan dat een bedrijfscultuur gebaseerd op vertrouwen voor alle medewerkers het voornaamste kenmerk is van bedrijven waar het goed om werken is.

De beste werkgevers in Europa onderscheiden zich door hun bijzonder eerlijke cultuur. "Europese medewerkers zijn van mening dat promoties eerlijk zijn, dat er gelijke kansen zijn en dat de winst van het bedrijf eerlijk wordt verdeeld. De beste werkgevers van Europa onderscheiden zich ook door een directie waarvan de daden overeenkomen met hun woorden en die interne politieke spelletjes op de werkplek vermijden als een manier om dingen voor elkaar te krijgen”.

 

Show More
Back to top button
Close
Close