Viva Wallet nu met Apple Pay

De 100% cloud gebaseerde Fintech biedt voortaan zijn klanten een nieuwe manier van betalen aan, waarmee zij kunnen vermijden om hun kaart te moeten overhandigen in de winkel, de toetsen van een kaartlezer te moeten aanraken of geld uit te wisselen. Een oplossing waarbij bedrijven bovendien de contactloze terminal kunnen kiezen die het beste aan hun behoeften beantwoordt.

post-image-3

De volledig cloud gebaseerde Fintech biedt vanaf vandaag zijn klanten de contactloze betaalwijze aan waarmee de klant "kan vermijden dat hij  zijn betaalkaart aan iemand anders moet overhandigen, toetsen moet aanraken of cash geld uitwisselen". Het cloudplatform van Viva Wallet maakt zo gebruik van de kracht van het iOS-systeem van de Apple smartphones om elke transactie te beveiligen.

Ter herinnering, bij een contactloze betaling plaatst men zijn iPhone of Apple Watch in de nabijheid van de kaartlezer om een transactie af te sluiten. Het is wel te verstaan dat Apple Pay ook beschikbaar is op iPad of Mac computer via Safari of andere applicaties, zonder dat men accounts moet aanmaken of informatie over verzending en facturatie moet invullen.

Elke commerciële operatie die via Apple Pay uitgevoerd wordt is beveiligd: de authenticatie is immers gewaarborgd via een unieke beveiligingscode en vervolgens via gelaatsherkenning, vingerafdruk of via de persoonlijke code van het toestel.

Concreet wil dit zeggen dat, wanneer iemand zijn krediet- of betaalkaart van Viva Wallet gebruikt via Apple Pay, de echte kaartnummers niet op het toestel bewaard worden, noch op de servers van Apple. In de plaats daarvan wordt er aan het toestel een uniek rekeningnummer toegekend. Die nummer is versleuteld en wordt op beveiligde manier bewaard in het "Secure Element", een chip die gecertificeerd conform is aan de normen van de sector, en ontworpen is om betalingsinformatie veilig op het toestel op te slaan.

Viva Wallet herinnert eraan dat Apple Pay vandaag aanvaard wordt bij kruideniers, apotheken, taxi`s, restaurants, supermarkten, cafés, detailzaken en tal van openbare plaatsen. Het systeem maakt ook het betalen van levering van eten gemakkelijker, van online aankopen, transport en parkeren.

Om de Apple Pay-dienst op de iPhone te configureren opent u de Wallet app en volgt u dan de stappen om de bankkaarten toe te voegen. "Zodra een klant een kaart aan zijn iPhone toevoegt, zijn Apple Watch, iPad en Mac, kan hij Apple Pay onmiddellijk op dat toestel gaan gebruiken, terwijl hij ook geniet van de voordelen van de Viva Wallet Mastercard betaalkaarten", aldus het bedrijf.

Show More
Back to top button
Close
Close