Effectieve concurrentie - de sleutel tot 5G in Europa

De kracht van de elektronische communicatie markten van de EU en de economie van de EU is - en is altijd geweest - afgeleid van de vrijheid die exploitanten hebben genoten bij de keuze van de meest geschikte en geavanceerde leveranciers van apparatuur, als gevolg van de toepassing van echt open en concurrerende markten.

post-image-3

De Covid-19-crisis heeft het grote potentieel van technologie aangetoond, van oplossingen om op afstand te werken tot het ontmoeten van vrienden en familie in de virtuele wereld. Met wisselende mate van succes en vooruitgang hebben we een eerste glimp gezien van oplossingen die evolueren en de uitdaging aangaan om studenten online les te geven. Bovendien zijn de laatste tijd enkele EU-lidstaten initiatieven gestart om corona-infecties op te sporen via app-gebaseerde oplossingen. En toch, met alle vooruitgang en de creatieve benaderingen die we hebben gezien, is het ook duidelijk geworden dat digitalisering slechts een startpunt is. We realiseren ons dat er, bijvoorbeeld op het gebied van digitaal leren of met betrekking tot de digitale tools om corona-uitbraken te voorspellen (met inachtneming van de regels voor gegevensprivacy), nog steeds veel ruimte is om te groeien, zelfs voor de meest geavanceerde economieën ter wereld. Met andere woorden: we verwachten steeds beter te worden in het faciliteren van digitale oplossingen voor problemen in de echte wereld, met inbegrip van problemen die ons kunnen helpen een calamiteit als de corona-crisis het hoofd te bieden.

 

In dit opzicht hebben veel landen hun hoop gevestigd op 5G-technologie als een belangrijke motor achter digitalisering en technische innovatie. Deze technologie is minstens 10 keer sneller dan de vorige generatie mobiele telecommunicatie. De EU-lidstaten streven naar een snelle uitrol van de meest innovatieve en geavanceerde technische apparatuur tegen betaalbare prijzen.

 

Om deze verwachte vooruitgang te bereiken, is het al lang de strategie van de Europese Unie en haar lidstaten om de concurrentie tussen de meest flexibele en bekwame organisaties te bevorderen. In de woorden van mevrouw Vestager, de vice-voorzitter van de Europese Commissie: “Dit betekent dat bedrijven geen andere keuze hebben dan te innoveren als ze hun rivalen willen bijhouden. Door meer innovatieve ideeën de kans te geven de markt te bereiken, krijgen we een betere kans om het volgende grote ding te vinden: de innovaties die het leven van mensen zullen veranderen en het succes van onze industrie zullen ondersteunen."

 

Overleven en slagen in zo'n omgeving is moeilijk en ongemakkelijk - als bedrijf blijf je constant alert. En toch is het ook lonend als je erin slaagt om naar voren te kunnen treden als technologieleider of om met succes nieuwe innovatieve ideeën op de markt te brengen.

 

Over de afgelopen 30 jaar is innovatie binnen Huawei de hoeksteen van ons succes gebleken. Om concurrerend te blijven, investeren we veel in onderzoek en ontwikkeling, ongeveer tussen de 10 en 15% van onze omzet per jaar, met daarnaast substantiële investeringen in onze onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in heel Europa. Dat is de belangrijkste reden waarom Huawei volgens het Berlijnse marktintelligentieplatform IPlytics toonaangevend is in het aantal wereldwijde 5G-octrooiaanvragen.

 

Effectieve concurrentie betekent ook dat we constant het vertrouwen van onze klanten moeten winnen en behouden - terwijl momenteel 45 van de 50 grootste mobiele telecommunicatie-exploitanten van onze technologie gebruikmaken. Dit weerspiegelt het feit dat operators geschikte leveranciers selecteren op basis van duurzame bedrijfsstrategieën op lange termijn - en tegelijkertijd hun waarde voor het digitale transformatieproces maximaliseren, terwijl ze sterk de nadruk leggen op netwerkbestendigheid en gegevensbeveiliging.

 

Onlangs heeft de Europese Commissie de EU-toolbox aangenomen, waarin met name de noodzaak wordt benadrukt om lidstaten te coördineren op het gebied van 5G-beveiliging. De meeste landen hebben een pragmatische aanpak gekozen, waaronder meest recent Duitsland met het wetsvoorstel IT-beveiligingswet 2.0. Huawei ondersteunt nadrukkelijk de toegenomen nadruk op beveiliging. Het bedrijf loopt zelfs voorop op het gebied van transparantie, met verschillende beveiligingscentra in heel Europa, en staat bovenaan de lijst van beveiligingsbijdragen aan de meest relevante normalisatie-instellingen.

 

Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk om de hoogste veiligheidsnormen te combineren met diversiteit en concurrentie. In feite zijn diversiteit, klantkeuze en concurrentie allemaal voorwaarden om 5G-beveiliging in telecommunicatienetwerken te garanderen.

 

De kracht van de elektronische communicatie markten van de EU en de economie van de EU is - en is altijd geweest - afgeleid van de vrijheid die exploitanten hebben genoten bij de keuze van de meest geschikte en geavanceerde leveranciers van apparatuur, als gevolg van de toepassing van echt open en concurrerende markten. Beperkingen met betrekking tot het vermogen van sommige leveranciers om op de markt te opereren, zouden de EU de voordelen van concurrentie ontnemen, terwijl de rechten van de overige concurrenten in strijd met de Europese wetgeving zouden worden hersteld. Als we verder kijken dan alleen de EU en haar gezamenlijke markt, zien we dat de EU trots is op haar steun aan multilaterale instellingen. In dit verband zou een verbod op bepaalde verkopers - de facto vanwege hun land van herkomst - ernstige bezorgdheid oproepen over de naleving van de toepasselijke wetten van de Wereldhandelsorganisatie ter bescherming van de internationale handel. Het volledig uitsluiten van één leverancier zou bovendien leiden tot een enorm economisch verlies voor de hele sector, met mogelijk aanzienlijke kostenstijgingen voor de Europese economieën. Volgens een studie van Oxford Economics kan de negatieve economische impact in Europese landen 3 miljard euro bedragen - een effect waar consumenten door hogere prijzen voor 5G-connectiviteit uiteindelijk het meeste last van zullen krijgen.

 

Maar er zijn niet alleen economische kosten waarmee rekening moet worden gehouden - verstikkende concurrentie kan betekenen dat we het volgende grote ding mislopen - of misschien een innovatie die ons zal helpen een nieuwe crisis te doorstaan. Economische vooruitgang en digitale innovaties zijn cruciaal voor de verbetering van ons dagelijks welzijn - en kunnen ons uiteindelijk helpen levens te redden in een situatie als de corona-pandemie. En toch - de vooruitgang op het gebied van digitale technologie is afhankelijk van daadwerkelijke concurrentie op de Europese markt, terwijl alle toonaangevende vernieuwers in onze branche kunnen bijdragen aan het grotere goed voor iedereen.

 

Huawei is vereerd dat het al meer dan 20 jaar een belangrijke rol speelt bij de bouw van infrastructuur voor Europese telecommunicatienetwerken. We zijn vastbesloten het vertrouwen van onze Europese partners te blijven winnen door bij te dragen aan de technologische vooruitgang die is gebaseerd op en wordt ondersteund door de hoogste beveiligingsnormen die beschikbaar en nodig zijn voor de uitrol van 5G.

Show More
Back to top button
Close
Close