Thinfactory is gecertificeerd Yubico Reseller

Thinfactory breidt het assortiment uit met YubiKey van Yubico. Met de YubiKey is het inloggen met een password op clouddiensten van Thinfactory niet meer nodig. Hierdoor wordt aanmelden veiliger en gemakkelijker. Geen YubiKey betekent geen authenticatie. Het risico op identitity theft zoals account takeovers op de clouddiensten wordt hiermee geminimaliseerd.

post-image-3

‘Maar liefst 81% van alle gegevensinbreuken heeft betrekking op gestolen of zwakke wachtwoorden. Met de YubiKey zorgen we voor maximale beveiliging van data, zonder gebruikers te vermoeien met complexe inlogprocedures en wachtwoorden,” aldus Mario Casier, Sales Manager Thinfactory.

Eén sleutel voor alle cloudtoepassingen

De YubiKey is een fysieke identiteitsbeveiligingssleutel voor bijvoorbeeld multi-factor authenticatie (MFA), smartcard authenticatie en éénmalige wachtwoord challenge authenticatie. Eén sleutel die bruikbaar is voor alle toepassingen, zowel privé als zakelijke accounts, en daarnaast beschikbaar voor elk apparaat, aangesloten via USB of NFC.
Mario vervolgt: “Deze samenwerking past perfect in onze strategie om organisaties te helpen bij het implementeren van cloudoplossingen. Met deze cloudoplossingen waarborgen klanten op een veilige manier hun bedrijfscontinuïteit. Naast onze infrastructuuroplossingen en Microsoft ondersteunende diensten, hebben wij de expertise in huis om bedrijfsgegevens maximaal te beschermen. Zonder hierbij het gebruiksgemak uit het oog te verliezen.”

Focus op security

Yubico heeft ‘passwordless authenticatie’ samen met Microsoft, Google, Amazon en andere leden van de FIDO Alliance ontwikkeld als een nieuwe standaard. Eenvoudiger dan smartcard authenticatie en veiliger dan OTP (One Time Password). Sjaak Koekkoek, Sales Director Benelux
Yubico: “Om onze sterke groei door te zetten, hebben wij behoefte aan partners zoals Thinfactory die sterk focussen op securityoplossingen. Thinfactory is één van onze strategische partners om het internet veiliger te maken voor iedereen. Samen zorgen we dat IT-omgevingen minder aantrekkelijk zijn voor cybercrime en dat organisaties met meer gemak voldoen aan privacyrichtlijnen. Bovendien minimaliseren wij met de Yubikey het aantal supporttickets bij organisaties, rondom wachtwoordondersteuning, aanzienlijk.”

Over Thinfactory

Thinfactory voorziet in cloud- en hostingoplossingen met het hoofdkantoor in Zaventem. Thinfactory levert vanuit vijf datacenters in regio Brussel en Amsterdam oplossingen aan bedrijven in alle sectoren hoofdzakelijk in België en Luxemburg. De focus ligt op betrouwbare en veilige oplossingen rond business continuïteit op basis van VMWare, Microsoft en Azure, Veeam en Acronis.

Over Yubico

Yubico is opgericht in Zweden in 2007 en een wereldwijde leider op het gebied van authenticatie. Productiefaciliteiten bevinden zich in Zweden en USA. Yubico levert een belangrijke bijdrage aan het FIDO2 open authenticatieprotocol. FIDO2 biedt uitgebreide authenticatiemogelijkheden, waaronder sterke enkelvoudige factor (passwordless), sterke twee-factor en multi-factor authenticatie.

Show More
Back to top button
Close
Close