Wat is de toekomst van de wereldwijde handel?

Een rapport onderzoekt de dominerende factoren die de wereldwijde handel in de volgende maanden zullen stimuleren. Conclusies gebaseerd op interviews met experts in internationale handel… Een analyse.

post-image-3

Een nieuw rapport "A New Era: Global Trade in 2020 and beyond", opgesteld door The Economist Intelligence Unit, focust zich op de belangrijkste factoren die de wereldwijde handel volgend jaar zullen stimuleren. Conclusies, gebaseerd op diepte-interviews met experts in internationale handel in de loop van de maand maart, die betrekking hebben op uiteenlopende onderwerpen zoals de handelspolitiek van de Verenigde Staten tegenover de Europese Unie, de stijging van het non-tarifaire protectionisme, en de belastingen op de digitale handel.

De algemene visie die hierbij naar voor komt is een gevoel van pessimisme over de prognoses van de wereldwijde handel in het volgend jaar. Maar toch blijft een zeker optimisme gepast voor bedrijven die in staat zijn om zich aan de gekende structurele veranderingen aan te passen, zoals de onzekerheid van de bevoorradingskanalen.

"Heel wat mensen zeggen dat deze gezondheidscrisis zonder voorgaande de fundamenten heeft doen daveren van een stabiele en voorspelbare handel", legt Danny De Budt uit, Directeur BeNeLux landen bij Basware.

"De traditionele strategieën voor de bedrijfscontinuïteit bleken nutteloos bij dergelijke omstandigheden. Organisaties die over een volledig gedigitaliseerde workflow beschikken en een hoge graad van automatisering hebben zullen zich altijd beter aanpassen aan de huidige en toekomstige onvoorziene omstandigheden. Momenteel moet de automatisering en de mogelijkheid om overal te kunnen werken dankzij de cloud de prioriteit zijn van de bedrijven".

De uitdaging voor de internationale bedrijven in deze periode van grote onzekerheid? Hun bevoorradingkanalen aanpassen en reageren met hun financiële operaties.

Show More
Back to top button
Close
Close