Wat zijn de favoriete providers voor clouddiensten van de bedrijven?

De inburgering van de op de publieke cloud gebaseerde oplossingen blijft voortdurend stijgen, zo blijkt uit een nieuw rapport van Barracuda. Een adoptiegehalte dat sterk varieert naargelang de sector. De oplossing van Microsoft Azure wordt beschouwd als veiliger en ergonomischer dan Amazon AWS  en Google GCP.

post-image-3

Barracuda, provider van IT-beveiligingsoplossingen, toont in zijn nieuw rapport aan dat "de adoptie van op de publieke cloud gebaseerde oplossingen voortdurend stijgt". De veiligheid blijft echter de voornaamste bekommernis van de bedrijven, gezien het volume en de diversiteit van de dreigingen waarmee de organisaties geconfronteerd worden.

Bekijkt men het rapport van nabij, dan worden de wide area networks met een software gedefinieerde beveiliging die volledig in de publieke cloud geïntegreerd zijn, steeds populairder: 74% van de ondervraagde bedrijven maakt al gebruik van een SD-WAN of is van plan om er in de 12 volgende maanden een te installeren.

De uitrol van SD-WAN varieert echter naargelang de sector. Het domein financiën maakt voornamelijk gebruik van deze oplossing (35%), in tegenstelling tot de publieke sector die het laagste adoptiecijfer heeft (7%).

De providers van cloud services hebben over het algemeen de voorkeur bij de aankoop van een SD-WAN (52%), gevolgd door zelfstandige providers (16%), en de partners van telecomdiensten (15%).

De oplossing van Microsoft Azure wordt als veiliger en ergonomischer beschouwd dan Amazon AWS en Google GCP. Microsoft Azure wordt trouwens meer gebruikt in vergelijking met andere oplossingen, met resp. 50% en 125% meer vragen dan Amazon AWS en Google GCP.

"Steeds meer organisaties wenden zich tot de publieke cloud. Met de software defined technologie voor wide area networks kan men een niveau hoger gaan voor een beveiligde uitrol naar de cloud", aldus Nico Bosschaert, Channel Manager Benelux bij Barracuda.

Show More
Back to top button
Close
Close