3 miljard voorwerpen met internetverbinding in 2023

Over drie jaar zal de helft van de communicaties op het internet geschieden tussen machines onderling. En een groot deel daarvan wordt toegeschreven aan smartphones...

post-image-3

Elke dag maken 10 miljoen toestellen voor het eerst verbinding met het internet. Tegen 2023 zullen wereldwijd  bijna 30 miljard toestellen met internetverbinding gebruikt worden, waarvan 45% een smartphone is. 5G zou dan goed zijn voor meer dan 10% van de internetverbindingen over de hele wereld, zo stelt Cisco in zijn jaarlijks rapport over de toestand van het internet.

"Met een gemiddelde snelheid die dertien keer sneller is dan de huidige gemiddelde mobiele verbindingen, zal 5G een meer dynamische en performantere mobiele infrastructuur bieden. Die zal met name het internet of things versnellen, met bijna negen miljoen bijkomende verbindingen tegen 2023. Het segment van de auto`s met internetverbinding zou bijvoorbeeld een jaarlijkse groei van 30% kennen".

Een dolle groei, waarop de fabrikant Cisco geanticipeerd heeft door een nieuwe netwerkchip te ontwikkelen. Het doel daarvan? "De operatoren toelaten om zowel de snelheid als de capaciteit van het internet te verhogen", aldus Arnaud Spirlet, General Manager van Cisco België en Luxemburg.

Want of we het nu willen of niet, over drie jaar zal niet minder dan 70% van de wereldbevolking toegang hebben tot het internet, wat neerkomt op 5,3 miljard mensen. En die gebruikers moeten gekanaliseerd worden via solide en betrouwbare netwerken.

Show More
Back to top button
Close
Close