Buy Way biedt nu aan zijn MasterCard-klanten ook Google Pay aan

Deze Fintech aankondiging moet 300.000 Belgische gebruikers in staat stellen om voortaan hun aankopen te betalen met de `contactloze` betaaloplossing, zowel in de winkel als online.

post-image-3

Buy Way, specialist van financiering in verkooppunten in België en Luxemburg, meldt dat de `contactloze` betaaltechnologie Google Pay vanaf vandaag beschikbaar is voor alle klanten die een MasterCard bezitten, of het nu om co-branded of de eigen Buy Way kaarten gaat.

Heel wat resellers in België, zoals IKEA, Makro, MediaMarkt, Electro Dépôt, FNAC, Vanden Borre, bpostbank, bieden al het Google Pay betaalplatform aan op de smartphone, tablet, Android Smartwatch of Chromebook. Dankzij deze technologie kunnen de klanten hun aankopen sneller verrichten in de winkel, in mobiele apps en op websites.

Concreet maakt Google Pay gebruik van de NFC-technologie die geïntegreerd is in smartphones, tablets, Android smartwatches, Chromebook en andere, om `contactloos` transacties te verrichten. De gebruiker kan via zijn wallet heel simpel debet- en kredietkaarten toevoegen die aan zijn Google Pay account gekoppeld worden.

Google Pay benadrukt de veiligheid en vertrouwelijkheid van de betalingen. Zo vereist elke transactie een identificatie via een digitale vingerafdruk, gelaatsherkenning (face ID) of het invoeren van een PIN-code, afhankelijk van het smartphone model. Bovendien wordt de informatie met betrekking tot de transacties niet bewaard door Google, conform de GDPR-wetgeving.

"Onze retail partners genieten met Google Pay van een mooie opportuniteit voor hun imago en zichtbaarheid", aldus Christophe Hamal, CEO van Buy Way.

Meer info op https://pay.google.com/intl/be_nl/about/

Show More
Back to top button
Close
Close