IT-beveiliging al te vaak verwaarloosd door de bedrijfsleiders

De bedrijfsleiders luisteren onvoldoende naar de verantwoordelijken voor de IT-beveiliging. Hun advies leidt zelden tot een verhoging van het budget voor de IT-beveiliging, zo bevestigt een nieuw onderzoek.

post-image-3

Ongeveer 90% van de verantwoordelijken voor de IT-beveiliging wordt regelmatige geraadpleegd door de directie om aanbevelingen te geven over beveiliging, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek uitgevoerd door Kaspersky bij 305 verantwoordelijken voor de IT-beveiliging.

Ondanks dit cijfer leiden deze vragen naar advies zelden tot specifieke investeringen in beveiliging, omdat zij afhangen van grotere IT-budgetten: 43% van de respondenten meent dat zij in directe concurrentie zijn met andere commerciële en IT-initiatieven.

Dit is dus één van de drie grootste uitdagingen waarmee beveiligingsverantwoordelijken geconfronteerd worden om essentiële investeringen in informatiebeveiliging te rechtvaardigen.

Volgens het onderzoek vragen bedrijfsleiders het vaakst om advies van hun beveiligingsmanager nadat zich een intern cybersecurity-incident heeft voorgedaan.

Show More
Back to top button
Close
Close