SecureLink en Juniper Networks rollen innovatief netwerk van Port of Antwerp uit

De cybersecurity en Managed Security Serviceprovider gaat samen met Juniper Networks het netwerk van Port of Antwerp vervangen.

post-image-3

Port of Antwerp profileert zich steeds meer als enabler van technologische innovatie in en rond de haven, waarbij het de rol opneemt van community builder tussen alle partners. Die partners hebben vooral nood aan mobiele connectiviteit om operational excellence te bereiken.  
 

Deze nood aan connectiviteit bleek uit een onderzoek dat recentelijk gevoerd werd door Port of Antwerp bij zijn gebruikers. Concreet betekent dit op korte termijn (<1 jaar) investeren in slimme camera’s en sensoren. Op middellange termijn verwachten de havenpartners veel van autonome drones, robots, AR & VR en autonome binnenschepen. Pas nadien (+3 jaar) denken ze aan de intrede van autonome trucks. De eerste autonome voertuigen in de haven zullen wellicht vorkliftvoertuigen zijn.
 

Snelheid, veiligheid en brandbreedte zijn de drie voornaamste criteria bij het realiseren van een netwerk dat klaar is voor deze innovatie. Deze criteria werden ook opgenomen in de tender die werd uitgeschreven.
 
“Veiligheid is een zeer belangrijk aspect in de haven. Soms moeten we snel kunnen communiceren of visuele confirmatie hebben. Vandaar dat we kiezen voor zeer hoge standaarden, zoals bijvoorbeeld een latency van maximaal 150 milliseconden vertraging voor videobeelden. Maar ook bescherming tegen cybercrime speelt mee in de keuze van een veilig netwerk”, aldus Robert De Maere, IT Infrastructure manager bij Port of Antwerp.
 
SecureLink, in partnership met Juniper Networks, won uiteindelijk de opdracht. Samen konden zij beheersoftware bieden waarmee Port of Antwerp de nieuwe innovatieve zaken kon testen in een secured en afgesloten deel van het netwerk. Via een roll back button kon alles teruggedraaid worden als dat nodig was. Zoiets is normaal gezien helemaal niet evident op netwerkniveau. Dit voorstel kon hen dus zeker bekoren. Verder is de geografische én fysieke nabijheid van technische expertise en certified engineers een bepalende factor geweest om met SecureLink in zee te gaan. 
 
“Ons netwerk moet 24/7 operationeel zijn. Mocht er zich iets voordoen, dan is het van primordiaal belang dat lokale experts snel ter plaatse zijn om dit op te lossen”, aldus nog Robert De Maere. “Bovendien werken we al langer met SecureLink samen en zijn we zeer tevreden van dit partnership.” 
 
De implementatie en transitie is in september gestart en zal voor het einde van het jaar afgerond zijn. Het gaat om een investering van ongeveer 3 miljoen euro.
 
“Port of Antwerp is een mooi voorbeeld van een digitale transitie waarbij goed is nagedacht over de huidige en toekomstige noden van de haven én van de partners. Het is tevens een project waarbij security niet gauw aan het einde van de rit werd toegevoegd, maar van in het begin een prioriteit was”, aldus Jo Vander Schueren, general manager van SecureLink Belgium, part of Orange Cyberdefense. 
 
“De haven van de toekomst is een slimme haven. Om als wereldhaven aan de top te blijven is Port of Antwerp met een volledig nieuwe infrastructuur vol slimme technologie klaar om die uitdaging aan te gaan”, James Morgan, VP Sales EMEA.

Show More
Back to top button
Close
Close