Hoe bedrijven hun geld verspillen in de cloud

Europese bedrijven investeren massaal in de cloud, in het kader van hun digitale transformatie. Maar elk jaar wordt er een 10 miljoen euro uitgegeven voor diensten die niet gebruikt worden! Een woordje uitleg.

post-image-3

De laatste onthulling die Insight Intelligent Technologie Index publiceerde zal ongetwijfeld heel wat inkt doen vloeien. Want volgens het onderzoek meent een twee derde van de CIO`s dat de IT gedoemd is te mislukken, ondanks de 47 miljoen euro aan geplande investeringen in digitale innovatie.

Het rapport schat dat Europese bedrijven 33 miljoen euro besteden aan diensten in de cloud. Desondanks blijkt uit een onderzoek bij 1.000 bedrijven uit heel Europa dat 30% van deze bestedingen in de cloud (€9,8 miljoen) gewijd zijn aan diensten die niet gebruikt worden.

"De cloud blijft een essentiële motor voor agile en digitale bedrijven, maar men moet de juiste aanpak vinden. De onder-exploitatie van technologie is al decennialang een probleem, en het zal niet verwonderen dat probleem ook in de cloud aan te treffen. Door de juiste controletools uit te rollen kunnen organisaties echter het gebruik van de cloud optimaliseren en ervoor zorgen dat zij enkel betalen voor de diensten die zij gebruiken", aldus Wolfgang Eberman, President van Insight.

Het onderzoek brengt ook aan het licht dat de investeringen in digitale innovatie stijgen. De laatste twee jaar hebben bedrijven er gemiddeld 36 miljoen euro aan besteed, en zij plannen om in de twee volgende jaren nog eens 47 miljoen erin te injecteren.

Show More
Back to top button
Close
Close