Een app om de betaalsystemen van de handelaars in België te verenigen

Het bedrijf CCV heeft een gratis app voorgesteld: "Tap & Go", waarmee de belangrijkste betaalmethodes bijeengebracht worden. Dankzij de app zullen handelaars in staat zijn om de belangrijkste mobiele betaalmethodes te aanvaarden via één enkel platform. Een primeur...

post-image-3

De app "Tap & Go" is het eerste Belgisch platform dat de belangrijkste betaalmethodes accepteert. Het is volledig gratis, de handelaars betalen enkel de transactiekost. In een beginperiode zullen de QR-betalingen via Bancontact aanvaard worden, maar het bedrijf uit Ieper wil het aanbod snel uitbreiden.

"De handelaars beginnen de mobiele Bancontact te aanvaarden. Maar na een tijdje willen zij ook ander betaalmethodes aanbieden, zoals Payconiq of de Chinese oplossing Alipay", zo legt Sam Arckens uit, CCO van CCV. "Met onze nieuwe app zullen zij binnenkort alle belangrijke betaalmethoden kunnen aanvaarden, wat hen bespaart om telkens opnieuw een oplossing te moeten zoeken".

CCV gaat zelfs nog een stap verder, vermits de app zowel de QR-methode zal accepteren als betaalkaarten.  Hierdoor zal de nieuwe app een oplossing bieden voor het aanvaarden van betalingen in een minder klassieke commerciële context.

Concreet richt de app zich tot verschillende categorieën handelaars, waaronder zij die een eerder jong cliënteel hebben en nog niet bereid zijn om te investeren in een betaalterminal, zoals bijvoorbeeld jeugdhuizen, zaken die in studentenwijken liggen, sportverenigingen of online handelaars die van tijd tot tijd fysieke verkoopsessies organiseren.

De app van CCV kan bovendien een oplossing zijn voor handelaars die ter plaatse verkopen en dus een alternatief zoeken voor cash betalingen, zoals aan-huis leveringen, organisatoren van home-party`s en pop-up bars. De nieuwe app vervangt echter (nog) niet de klassieke betaalterminal.

 

Show More
Back to top button
Close
Close