Belgische ICT-beslissers maken zich zorgen over de cloud

De Belgische bedrijven maken zich zorgen over hun cybersecurity. Het probleem van de cloud is zelfs een topprioriteit geworden, zo blijkt uit het laatste rapport dat door Beltug gepubliceerd werd.

post-image-3

Het nieuwste jaarlijks onderzoek van de vereniging van ICT-besluitvormers identificeert 4 prioriteiten in de top 10 met betrekking tot cybersecurity. De `cloud`-strategie blijft de hoogste prioriteit.

Beltug ondervroeg meer dan 1.750 leden over de IT-problemen die zij de volgende twaalf maanden willen aanpakken. "Net zoals verleden jaar is de cloud-strategie prioriteit nummer één. Dat toont het belang aan van CIO`s en het IT-team bij de digitale transformatie", aldus Danielle Jacobs, CEO van Beltug.

Toch merkt Beltug op dat een aantal bedrijven bedenkingen heeft bij een `Cloud First` strategie. "Sommige IT-directeurs blijven liever investeren in lokale infrastructuren". Bovendien bestaat er ook ongerustheid over de opties om later uit de cloud te stappen of van provider te veranderen.

Beltug herinnert er ook aan dat de Belgische markt van cloud computing-platformen sterk gedomineerd was door providers zoals Amazon Web Services en Microsoft Azure.

Show More
Back to top button
Close
Close