De bedrijven hebben geen DevOps-cultuur

Een onderzoek van Trend Micro wijst erop dat op het gebied van DevOps transitie er een algemeen gebrek aan communicatie bestaat tussen de IT-teams voor security en voor ontwikkeling.

post-image-3

Een recente  wereldwijde enquête van Trend Micro laat een aanzienlijke achterstand zien bij de implementatie van de DevOps-cultuur in bedrijven. De oplossing zou zijn om een DevOps-cultuur op de werkplek op te zetten: de meeste IT-managers die overal ter wereld ondervraagd werden,  zijn immers van mening dat de communicatie tussen de teams voor IT-beveiliging en softwareontwikkeling verbeterd moet worden.

Ongeveer 9 van de 10 respondenten (89%) zeggen dat de teams voor IT-beveiliging en softwareontwikkeling hun contacten moeten intensiveren. Hoewel een derde (34%) denkt dat deze silo`s het moeilijk maken om binnen het bedrijf een DevOps-cultuur uit te bouwen.

"De ervaring met softwareontwikkeling toont aan dat het bestaand gedrag en de culturele basis de meest  doorslaggevende en beperkende factor zijn voor het toepassen van verbeteringen aan de processen", meent Steve Quane, Executive Vice President of Network Defence & Hybrid Cloud Security bij Trend Micro.

En hij vervolgt: "Bedrijven die de DevOps-structuur implementeren, gaan de goede richting uit, zelfs al mag deze overgang het beveiligingsaspect niet overschaduwen".

Volgens IT-managers zijn de beste manieren om een culturele verandering te stimuleren, de integratie tussen teams te bevorderen (61%), gemeenschappelijke doelen te stellen (58%) en leermomenten tussen teams te organiseren (50%).

De conclusie is overduidelijk: 78% van alle respondenten is het ermee eens dat er op dit gebied verbeteringen nodig zijn.

Show More
Back to top button
Close
Close