Ricoh krijgt DocuWare in handen

De Japanse fabrikant maakt de overname bekend van de uitgever van software voor documentbeheer - een strategische speler in de wereld van dematerialisatie.

post-image-3

De overname van Docuware, een partner van oudsher, moet Ricoh toelaten om zijn aanbod aan oplossingen voor documentbeheer, ontwikkeld door DocuWare, uit te breiden, en ook zijn distributiekanaal.

DocuWare heeft maatschappelijke zetels in Duitsland en de Verenigide Staten; het biedt een oplossing voor documentbeheer gekoppeld aan een Workflow-tool, die on-site en in de cloud beschikbaar is, en waarmee meer dan 12.000 klanten in meer dan 90 landen uit de hele wereld werken, dankzij een netwerk van 600 partners.

"Wij merken een sterke vraag bij onze klanten om de waarde van hun documenten en de inhoud ervan te optimaliseren, om zo hun groei te begeleiden", aldus David Mills, CEO bij Ricoh Europe.

Ter herinnering: Ricoh heeft al vele jaren een partnerschap met DocuWare. Het gebruikte diens software ook intern, zowel voor zijn eigen operaties als met zijn bestaande klanten.

Concreet zal DocuWare functioneren als een zelfstandig filiaal van Ricoh, dat zich engageert om de ontwikkeling van zijn partnerschapsprogramma verder te zetten, door zijn distributienetwerk te ontwikkelen en te investeren in de ontwikkeling van producten. De overname van DocuWare strookt dan ook met de strategie van Ricoh om zijn aanbod voor digitale transformatie verder uit te breiden.

Show More
Back to top button
Close
Close