NTT Security lanceert de `Women in Cybersecurity` award in Europa

Een nieuwe prijs, gecreëerd om vrouwen te onderscheiden die in de cybersecurity werken en om meer kandidaten aan te trekken in de sector. Een woordje uitleg.

post-image-3

De in cybersecurity gespecialiseerde afdeling van de NTT-groep heeft de eerste editie gelanceerd van de `Women in Cybersecurity` award, die talentrijke professionals moet onderscheiden en nieuwkomers in de sector moet inspireren.

Deze nieuwe prijs, die in partnerschap met Global Digital Women (GDW) gecreëerd werd, moet de stem van vrouwen in de sector in Europa luider laten horen en het imago dat zij van zichzelf hebben veranderen. Hij moet ook de jongste vrouwen aanmoedigen om een carrière te overwegen in een sector waar vrouwen slechts 26% van de werknemers uitmaken in Europa. Het project past daarmee in het kader van de inspanningen op lange termijn van NTT Security om de gender gap in het bedrijf te dichten.

De kandidaturen voor de Benelux zijn open tot 13 september. De finalisten zullen gekozen worden door een panel van onafhankelijke experts, en de namen van de laureaten zullen bekendgemaakt worden op Information Security World, een reeks sectorale evenementen georganiseerd door NTT Security op 17 september in Wenen en op 15 oktober 2019 in Londen.

Hierbij dient opgemerkt te worden dat vrouwen zichzelf kandidaat kunnen stellen of de kandidatuur van experten in cybersecurity kunnen voorstellen in de twee volgende categorieën: Newcomer (nieuwkomer), voor vrouwen die minstens 12 maanden in de cybersecuritysector gewerkt hebben, en Professional (professioneel) voor vrouwen die in deze sector 5 jaar of langer gewerkt hebben.

"De sector werd, zolang als we ons kunnen herinneren, geconfronteerd met een groot onevenwicht tussen de geslachten. Met de Women in Cybersecurity award willen wij meer vrouwen aanmoedigen om naam te maken in de cybersecurity. Er zijn vandaag al veel meer vrouwelijke rolmodellen, maar er blijft nog een lange weg af te leggen", zo verklaarde Kai Grunwitz, SVP EMEA bij NTT Security.

Volgens de laatste cijfers die de instelling ISC publiceerde is er wereldwijd een tekort aan 2,9 miljoen professionals met vaardigheden op vlak van cybersecurity. Vrouwen vertegenwoordigen iets minder dan een kwart (24%) van de jobs in deze sector.

Show More
Back to top button
Close
Close