Belgische bedrijven Bagaar en Option werken samen rond IoT

Het technologiebedrijf Option heeft een technologisch partnerschap afgesloten met het agentschap Bagaar, specialist in Internet of Things. Dat laatste zal voortaan de communicatietechnologie van Option gebruiken om de technische installaties van bedrijven te verbinden met het internet van industriële objecten.

post-image-3

Het strategisch partnerschap tussen de twee technologiebedrijven heeft tot doel om aan industriële bedrijven oplossingen aan te bieden die bestemd zijn voor het slim automatiseren van analoge en digitale machines.

De "industrie 4.0" vormt momenteel de grootste uitdaging om fabrieken en industriële bedrijven "slim" te krijgen door de digitalisering van de processen.

"In partnerschap met Option willen wij alle industriële toestellen (analoog of digitaal) met het internet verbinden aan een betaalbare prijs, om nieuwe processen te ontwikkelen zoals predictief onderhoud", zo bevestigt Ludo Wijckmans, CEO van Bagaar, een bedrijf dat prototypes ontwerpt van slimme toestellen zoals fietsen of energiemeters, maar ook intelligente sensoren.

Show More
Back to top button
Close
Close