Een nieuwe community om de technologie te stimuleren in de Benelux

De professionele vereniging van de technologie-industrie, CompTIA, lanceert een nieuwe community: de "Benelux Business Technology Community". Zijn doel? Uitgebreide ondersteuning bieden aan technologieprofessionals en -bedrijven in de Benelux.

post-image-3

De nieuwe community, die opgericht werd in samenwerking met een grote groep technologiebedrijven uit de Benelux (SBIT Hospitality Services, Channel Media Europe, IT Resellers Group, Citrix, Portland Europe, Sophos, Continuum, Solarwinds MSP en TPEX International), wil ideeën, tools en netwerkgelegenheden aanbieden aan organisaties en personen uit deze regio die zich met technologie bezighouden.

"De technologiesector in de Benelux is een economische kracht in volle ontwikkeling; zij zou in 2019 met 4% moeten groeien om een omzetcijfer van ongeveer 75 miljard te bereiken", aldus Nancy Hammervik, Executive Vice President for Industry Relations bij ComPTIA.

"Wij zien groeikansen in de verkoop van soft- en hardware, het leveren van diensten, telecom en opkomende technologieën. Wij willen de technologiegemeenschap van de Benelux helpen om van die opportuniteiten te profiteren zodat zij verder kan innoveren en toegevoerde waarde blijven brengen".

Het onderzoek van CompTIA toont ook aan dat de tewerkstelling in de informaticasector in de Benelux dit jaar zou kunnen stijgen. Peilingen uitgevoerd bij werkgevers tonen aan dat ongeveer 13% van de bedrijven in Luxemburg en België en 12,5% van de bedrijven in Nederland van plan zijn om in 2019 nieuwe IT-medewerkers aan te werven. Van alle 28 landen van de Europese Unie heeft gemiddeld slechts 8,3% van de bedrijven deze intentie.

"Ondanks een IT-sector in goede gezondheid beschikte de regio nog niet over een onafhankelijke community van leveranciers om deze groei te ondersteunen. Onze organisatie biedt een open forum om te praten over de uitdagingen en opportuniteiten, wat ongetwijfeld de groei sneller zal laten gaan", stipte van haar kant Estelle Johannes aan, Staff Manager bij ComTIA voor de Benelux-community.

Show More
Back to top button
Close
Close