Recordjaar voor ERP-specialist Exact

De heroriëntering van de commerciële activiteiten in België heeft geleid tot een recordjaar voor de uitgever van ERP-software. De nieuwe strategie zou trouwens moeten eindigen met een verdubbeling van het omzetcijfer in 2019. Wat uitleg.

post-image-3

Softwareleverancier Exact noteert een stijging van 14% voor zijn omzetcijfer in 2018, wat neerkomt op 25 miljoen meer in één jaar tijd. Een groei die te verklaren valt door het succes van de nieuwe commerciële strategie van het bedrijf, dat besliste om terug in te zetten op de Nederlandse en Belgische markt.

Het omzetcijfer van het bedrijf ging van 184 miljoen in 2017 naar 209 miljoen in 2018. Het merendeel van de inkomsten wordt gegenereerd door de thuismarkten, België en Nederland, alhoewel het bedrijf toegeeft dat het in het buitenland een sterke vraag kent. Deze goede resultaten doen veel verwachten van het jaar 2019, vermits het bedrijf Exact de ambitie koestert om in de volgende vijf jaar zijn omzetcijfer te verdubbelen.

"Wij zijn erg fier op die cijfers, die bewijzen dat onze strategie vruchten afwerpt", aldus een verheugde Phill Robinson, de CEO van Exact.

Exact wil zich in de toekomst meer positioneren als leverancier van spitstechnologie voor boekhouders en ondernemers in de Benelux. In 2018 hebben niet minder dan 59.000 bedrijfsadministraties uit de Benelux gevoegd bij 400.000 klanten die gebruik maken van Exact Online. Bovenop de 18.500 bedrijven die met de mid-range software van Exact werken zoals Exact Globe en Exact Synergy.

Het bedrijf laat ook weten dat het zich opmaakt om partnerschappen af te sluiten, overnames, fusies en innovaties, om zijn verdere groei te verzekeren. Met bijzondere nadruk op de ondersteuning van de KMO en hun boekhouders.

Show More
Back to top button
Close
Close