Daan De Wever verkozen tot ICT Personality of the Year

De CEO van het IT-bedrijf Destiny kreeg de prijs `ICT Personality of the Year` uitgereikt door de redactie van Data News. Het relaas van een mooie Belgische `Success Story`

post-image-3

Daan De Wever, CEO en medeoprichter van het Belgische bedrijf dat gespecialiseerd is in communicatieoplossingen in de cloud, werd door het Belgisch magazine Data News verkozen tot `ICT Personality of the Year`. Een prijs die op 16 mei uitgereikt werd ter gelegenheid van de twintigste editie van de Data News Awards for Excellence, een jaarlijks evenement dat de bedrijven wil bekronen die in het voorbije jaar een grote impact gehad hebben op het ICT-ecosysteem.

De laureaten worden genomineerd door een professionele jury, samengesteld uit prominenten uit de IT-wereld. De voornaamste criteria voor de erkenning zijn onder andere de professionele loopbaan, een sterke persoonlijkheid, de graad van het ondernemerschap en de zichtbaarheid in de sector.

Het was in 2008 dat de twee broers, Samuel en Daan De Wever, het plan opvatten om het kleine telecombedrijf E-Leven over te nemen, dat failliet gegaan was en later Destiny zal worden. Het ondernemersduo ging Proximus uitdagen op de B2B markt, door zich te baseren op het bestaande kabelnetwerk, nadat het een technologie geïdentificeerd had die hen toeliet om een snelheid te bieden die 50 keer hoger lag dan wat de grote operatoren konden bieden.

In 2009 werd Marc Destrée gerekruteerd als externe CEO. Samen sloot het trio zijn eerste fondsenwerving af. In 2013 werd Joachim Lauwers benoemd tot directeur verkoop en marketing, en in 2015 volgde Daan Marc Destrée op als CEO. Verschillende overnames volgden elkaar in een gestaag tempo op (de overname van Ergatel, Meritel en IT101), wat het bedrijf toelaat om zich om te vormen tot een cloud-operator.

De overnames van Belgium Telecom en DSD Business Internet begin dit jaar, naast andere overnames, geven brandstof aan de Europese ambities van Destiny, dat momenteel meer dan 160 medewerkers tewerkstelt, meer dan 12.000 professionele klanten telt en voor 2019 een verwachte omzet noteert van 65 miljoen euro.

 

Show More
Back to top button
Close
Close