Cisco tekent voor een groot IoT-project in Antwerpen

Het IT-bedrijf maakt zich op om 400 verkeerslichten in Antwerpen met elkaar te verbinden via het Internet of Things. Doel: het verkeer op de kruispunten slimmer maken.

post-image-3

Het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer wil 400 kruispunten in Antwerpen digitaliseren. Doel van de operatie? De verkeerslichten slim maken, zodat zij automatisch de rode of groene fase kunnen aanpassen in functie van de verkeerstoestand op het kruispunt.

Om dit klaar te spelen doet het agentschap beroep op technologie van Cisco, dat dit jaar een 371 verkeerslichten zal digitaliseren. Ook zal informatie van camera`s en in het asfalt geïntegreerde sensoren naar het controlecentrum verzonden worden. Het agentschap zal zo niet alleen weten wanneer de verkeerslichten defect zijn of slecht functioneren, maar die ook vanop afstand kunnen controleren.

"Dankzij de technologie van Cisco moeten wij niet langer werken met minuterieën of de dichtheid van het verkeer voorspellen. Wij passen de lichten in real time aan, in functie van het verkeer op het kruispunt", verklaarde Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer.

De nieuwe netwerkinfrastructuur maakt het mogelijk om in de toekomst ook andere Smart City applicaties te activeren. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om slimme camera`s te koppelen aan het netwerk om de lage emissiezone te bewaken via dynamische controle van de nummerplaten.

Met deze nieuwe digitale stap vooruit wil het Agentschap Wegen en Verkeer zorgen voor een veiligere en snellere doorstroming.

Show More
Back to top button
Close
Close