Orange, het beste mobiel netwerk van België

De onafhankelijke benchmark LCC heeft de eerste plaats van zijn klassement toegekend aan de netwerken van Orange Belgium voor mobiele telefonie, mobiel internet en de betrouwbaarste bestandsoverdracht van België.

post-image-3

De recente onafhankelijke Belgische benchmark van LCC onderscheidt het netwerk van Orange Belgium voor zijn voice- en datadiensten, door haar de eerste plaats toe te kennen voor mobiele telefonie, mobiel internet en de betrouwbaarste  bestandsoverdracht in stedelijke en landelijke gebieden van België.

De benchmark van LCC analyseert de mobiele netwerken om de performantie van de belangrijkste concurrenten in België te vergelijken.De performantietest werd gehouden in 22 stedelijke zones in België: Antwerpen, Brussel, Charleroi, Gent, Luik, Aalst, Brugge, Genk, Hasselt, Kortrijk, La Louvière, Leuven, Mechelen, Bergen, Moeskroen, Namen, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaars, Doornik, Turnhout, Verviers, en de gemeenten en routes tussen deze zones, alsook in de metro van Antwerpen en Brussel.

De experts van LCC International hebben de voice-dienst van de drie belangrijkste operatoren gemeten op de 2G en 3G technologieën, en hebben de data-diensten op smartphones in 2G, 3G, 4G en 4G+ getest.

De resultaten bevestigen dat Orange Belgium de beste mobiele telefonie-ervaring levert (94,5% tegen 93,3% en 81,8% voor de concurrentie) en voor mobiel internet (87,2% tegenover 85,6% en 85%) alsook de betrouwbaarste bestandsoverdracht (tot 99,7% tegenover 98,7% en 97,9%) in België.

Orange Belgium investeert elk jaar een 80 miljoen euro in de verbetering van de dekking en de verhoging van de capaciteit van het netwerk.

Show More
Back to top button
Close
Close