7 redenen om flexibel werken in uw bedrijf te promoten

Het arbeidsuniversum is volop aan het veranderen. Nieuwe technologieën maken het mogelijk om overal en altijd te werken. Het klassieke uurrooster is dan ook dood en begraven. Flexibiliteit is nu aan de orde van de dag. Een analyse.

post-image-3

Een voorbeeld om de situatie te schetsen: in het Verenigd Koninkrijk werkt slechts 6% van de actieve bevolking volgens een traditioneel 9-5 uurrooster. Flexibiliteit van het uurrooster is een essentiële prioriteit geworden voor de personeelsleden. Het laat hen toe om een evenwicht te vinden tussen hun beroepsleven en de verantwoordelijkheden die voortvloeien uit hun privéleven.

Meer dan 80% van de 3.500 werknemers, die Sage People wereldwijd ondervroeg, vindt flexibel, vanop afstand werken belangrijk en waardevol.

Dit zijn 7 redenen waarom de bedrijfsleiders zouden moeten profiteren van de voordelen van flexibel werk:

1. Het arbeidsuniversum is veranderd
De grens tussen beroeps- en privéleven is veel vager dan enkele jaren geleden. Bovendien zijn de professionele verantwoordelijkheden vaak horizontaal, en vereisen zij een interactie van het personeel met een grotere waaier mensen in verschillende tijdzones.

2. We zitten in een wedloop om talent
Vermits het steeds moeilijker wordt om de beste elementen aan te trekken én te behouden, worden veel sectoren geconfronteerd met een wijdverbreide schaarste aan competenties. Met als resultaat: de mensen met het gewenste profiel kunnen zich veel selectiever tonen - en de wens voor flexibiliteit is een belangrijke factor bij hun beslissing.
Werkgevers die flexibel werken aanbieden, zullen dus de grootste talenten aantrekken en zullen meer kans hebben om deze werknemers in dienst te houden.

3. Flexibel werk stimuleert productiviteit
Het door Sage uitgevoerde onderzoek toont aan dat de werkenmers gemiddeld slechts 30 uur per week werken, wat betekent dat zij een volledige dag wel op kantoor zijn, maar niet echt werken.
De productiviteit moet revolutionair veranderen, door innovatieve maatregelen te nemen, zoals bijvoorbeeld door de werknemers de vrijheid te geven om te werken op de manier die hen het beste past.

4. Flexibel werken responsabiliseert de werknemers en bewijst dat u hen vertrouwt
Het onderzoek heeft ook aangetoond dat de werknemers zich gewaardeerd en erkend willen voelen, en twee derde (66%) van de ondervraagden meent dat dit het belangrijkste aspect is van hun dagelijks beroepsleven.
Een werknemer de vrijheid geven om te werken zoals hij het wil, toont hem dat hij een gewaardeerd teamlid is waarin men vertrouwen heeft.

5. Flexibel werken draag bij tot het welzijn van de werknemer
Flexibel werken kan bijvoorbeeld helpen om de stress te verminderen (gedaan met snel naar het station te moeten rennen), en dus zouden de bedrijven hier aandacht vaan moeten schenken.

6. De technologie evolueert
Het argument dat het meest rechtstreeks voor telewerken pleit, is ongetwijfeld dat het personeel gewoon niet meer op kantoor moét zijn om zijn werk efficiënt te kunnen uitvoeren.
De meeste werknemers beschikken voortaan over alle tools die zij nodig hebben op hun smartphone of tablet. Onder andere de cloud-technologie geeft hen beveiligde toegang tot documenten vanop afstand, terwijl verschillende samenwerkings- en communicatietools de personeelsleden in staat stellen om samen te werken, zelfs als zij zich op twee uiteinden van de aarde bevinden.





 

Show More
Back to top button
Close
Close