Micro LED, het scherm van de toekomst, komt binnenkort naar België

Samsung heeft een tipje van de sluier gelicht over de schermen van morgen: die hebben een nieuwe modulaire technologie aan boord, die Micro LED heet. Een woordje uitleg.

post-image-3

De Koreaanse elektronicagigant heeft op de CES beurs de nieuwste innovaties voorgesteld van zijn beeldtechnologie Micro LED. Tot de revolutionaire producten die met deze technologie uitgerust zijn, behoren een nieuw 75" scherm, een The Wall 219" naast tal van andere vormen, configuraties en volkomen nieuwe Micro LED-formaten.

De nieuwe beeldtechnologie biedt meer vrijheid aan de gebruiker, omdat hijzelf de grootte, de verhouding en de nodige resolutie kan kiezen, in functie van het gebruik dat hij ervan wil maken. Bovendien hebben de Micro LED-modules geen rand, zodat het scherm dus perfect versmelt met de kamer.

Concreet bestaan deze schermen uit individuele modules, die op hun beurt miljoenen microscopische rode, groene en blauwe LED`s bevatten. Het licht van al deze chips biedt schitterende kleuren op het scherm en een ongezien beeldkwaliteit. En het volstaat dus gewoon om Micro LED-modules toe te voegen, om een groter scherm te hebben.

Bovendien ondersteunt de Micro LED een brede variëteit van schermafmetingen, van de standaard 16:9, het breedformaat 21:9, tot eerder zeldzame formaten zoals 32:0, zelfs 1:1, zonder te moeten inboeten op de beeldkwaliteit.

"Onze Micro LED-technologie is de voorloper van de volgende smart displayrevolutie, dankzij personaliseerbare schermen. De mogelijkheden ervan zijn eindeloos", aldus Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio van Samsung Benelux.

Wanneer juist de nieuwe Micro LED-schermen  in België uitgebracht worden en wat hun prijs is, is nog niet gekend.

Show More
Back to top button
Close
Close