Een opleiding "cyber security" voor werkzoekenden

Fujitsu gaat samenwerken met Evoliris, Actiris en Bruxelles Formation om werkzoekenden op te leiden in cyberbeveiliging. Een ambitieus partnerschap dat een antwoord wil bieden op een tekort aan werkkrachten in de IT-onderneming. Met als inzet gewaarborgde tewerkstelling!

post-image-3

Fujitsu nam het initiatief om een opleiding van 55 dagen in cyberbeveiliging te organiseren, in partnerschap met Evoliris, het ICT-beroepenreferentiecentrum van het Brussels hoofdstedelijk gewest, Actiris, de Brusselse Gewestelijke Dienst voor Arbeidsbemiddeling, en Bruxelles Formation, de Franstalige openbare dienst beroepsopleidingen voor Brusselaars.

Deze opleiding is bedoeld voor werkzoekenden die een technisch ICT-profiel hebben en die interesse hebben voor het domein van IT-beveiliging. De opleiding zal echter vrijwillig beperkt worden tot 12 personen, om een kwalitatief niveau en een optimale omkadering te garanderen.

Fujitsu heeft er zich trouwens toe verbonden om de leerlingen aan te werven die beantwoorden aan de vereisten van de vacatures in hun cybersecurity-afdeling. Een domein in volle ontwikkeling binnen het IT-bedrijf in Brussel, dat tal van concrete projecten heeft die bij verschillende klanten uitgevoerd moeten worden.

"Het is niet de eerste keer dat de Brusselse openbare diensten voor arbeidsbemiddeling samenwerken met een privépartner om precies in te spelen op een behoefte aan mankracht. Dergelijk partnerschap toont de noodzaak aan om een unieke plek te creëren waar de private en publieke sector samenwerken om de werkgelegenheid in de digitale sector te ondersteunen. Dat zal de rol zijn van de ICT-job Opleidingspool", zo stipt Didier Gosuin aan, Brussels minister van Tewerkstelling en Economie, die een fervent supporter is van het initiatief.

De opleiding heeft in verschillende fases plaats: informatiesessies, gevolgd door technische en psychotechnische testen worden in januari georganiseerd. De opleiding zal dan op 4 februari 2019 beginnen.

 

Show More
Back to top button
Close
Close