Hoe Back Market de "high tech" markt overhoop gooit

De Franse start-up, gespecialiseerd in de verkoop van gereviseerde tech producten, heeft de mijlpaal van het miljoen klanten gehaald. Zijn ambitie: komaf maken met het fetisjisme voor nieuwe toestellen!

post-image-3

Het bestaat amper 4 jaar, met evenveel fondsenwervingen (waaronder 41 miljoen euro in 2018), en nu rondt Back Market de kaap van het miljoen klanten, en een 600 ton schadelijk afval dat vermeden werd.

Een bliksemsnelle groei op een markt in volle bloei, die ervoor zorgt dat het Franse merk een zwaargewicht geworden is op de markt van refurbished toestellen in Europa, dankzij een sterk economisch model: het gebruik  van gereviseerde tech producten democratiseren door een verdienstelijk alternatief te bieden aan het grote publiek.

Hierbij dient opgemerkt dat het een gedurfde uitdaging is voor het jonge bedrijf om een markt overhoop te gooien die complex en ondoorzichtig is, en op 50 miljard dollar wereldwijd geschat wordt.

"Nu wij de maturiteit en efficiency van ons model aangetoond hebben, zowel in Frankrijk als in Europa, is het tijd dat wij de volgende stap zetten, want de nog te veroveren markt blijft enorm. Wij zijn daarom begin dit jaar van start gegaan in de Verenigde Staten, en het begin ziet er echt veelbelovend uit", zegt een tevreden Thibaud Hug de Larauze, CEO en medeoprichter van Back Market.

Het bewijs Dat Back Market echt een toegevoegde waarde betekent voor deze sector, is het feit dat steeds meer fabrikanten vertrouwen hebben in het platfrom. Na Apple in 2017 (vandaag is drie vierde van de verkopen op de site herverpakte smartphones), is het de beurt aan het high-end Hi-Fi merk Devialet om zijn eigen refurbished producten rechtstreeks op Back Market te verkopen.

"Onze meeste klanten komen om een smartphone te kopen, en komen terug om een tv te kopen, een computer of huishoudtoestellen. Dat gebeurt systematisch! De markt wordt echt opgevoed rond de diversificatie van het herverpakken", besluit Vianney Vaute.

Concreet betekent Back Market meer dan 350 partner-fabrieken die hun gereviseerde producten verkopen op het platform. Een markt die in de volgende maanden nog veel groter zal worden. Want momenteel wordt amper 3% van de producten die op de markt gebracht worden, hergebruikt, wat de facto een gigantische groeimarge betekent voor de ontwikkeling van het bedrijf dat de milieukaart ten volle trekt.

Show More
Back to top button
Close
Close