Filip Ceulemans komt aan het hoofd van de afdeling financiering van Econocom Belux

Econocom Belux meldt dat het Filip Ceulemans aangeworven heeft als Managing Director van Technology Management and Financing, waar hij de leasingactiviteiten zal leiden. Een afdeling van ongeveer vijftig mensen.

post-image-3

Nu hij aan het hoofd staat van de financieringsafdeling van Econocom Belux, neemt Filip Ceulemans ook de verantwoordelijkheid over van de dochteronderneming van Econocom Atlance, het bedrijf dat gespecialiseerd is in het leasen van nieuwe technologieën. Hij zal werken in het managementteam van de Belgisch-Luxemburgse dochteronderneming en zal rechtstreeks rapporteren aan Bruno Ronsse, de Managing Director.

Leasing is een groeiend bedrijfssegment voor Econocom en zijn klanten. "Wanneer klanten geen kapitaal hoeven te investeren, kunnen zij hun digitalisering versnellen. Leasing moedigt innovatie aan en, in tegenstelling tot financiële instellingen, beschikken wij over een uitgebreide ervaring met nieuwe concepten zoals as-a-service oplossingen, cloud- en abonnementseconomie (subscription economy). Zo huurt bijvoorbeeld amper 20% van de bedrijven zijn digitale toestellen! Er liggen dus heel wat kansen om te grijpen!", legt Filip Ceulemans uit.

Concreet zal Filip Ceulemans de segmentatie van verkoopopportuniteiten rond verschillende thema`s versterken, waaronder de gezondheidszorg, het Internet of Things en de circulaire economie.

Voordat hij bij Econocom kwam, was Filip Ceulemans aan de slag bij Low & Bonar, een Britse industriële speler waar hij verschillende managementfuncties bekleedde. Zijn carrière begon hij bij PricewaterhouseCooopers waar hij twintig jaar gebleven is.

Show More
Back to top button
Close
Close