Atos brengt een krachtige "learning machine"

Atos heeft een strategisch partnerschap afgesloten met de Technische Universiteit van Denemarken, om die van een krachtige artificial intelligence te voorzien.

post-image-3

De internationale provider van digitale diensten meldt dat hij een nieuw strategisch partnerschap heeft ondertekend met de Technische Universiteit van Denemarken, om machine learning en quantum computing te ontwikkelen.

Dankzij dit akkoord kan de instelling de eerste universiteit van het land worden om de krachtige simulator "Atos Quantum Learning Machine" te gebruiken, die tot 41 quantumbits (qubits) kan verwerken.

De Technische Universiteit van Denemarken vervoegt zo verschillende andere toonaangevende internationale instellingen, zoals het nationaal Labo van Oak Ridge, de universiteit van het Franse Reims, en recent nog de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen van Opper-Oostenrijk.

Met de Atos Quantum Learning Machine kunnen professoren en onderzoekers van de universiteit nieuwe algoritmes analyseren en formuleren, met name voor de ontwikkeling van nieuwe moleculaire structuren.

De wetenschappers en studenten zullen ook de mogelijkheid hebben om met de industriële wereld samen te werken om het programma en de quantum-algoritmes van de toekomst te ontwikkelen en testen. Die zullen van pas komen bij de verwerking van aanzienlijke hoeveelheden data afkomstig uit de sectoren van Big Data, Internet of Things en Artificial Intelligence.

De levering van de Atos Quantum Learning Machine aan de TUD is voorzien voor 2019.

Quantum computing moet het mogelijk maken om de komende jaren het hoofd te bieden aan de explosie van gegevens waarmee Big Data en het Internet of Things gepaard gaan.

Show More
Back to top button
Close
Close