Goed financieel rapport voor Econocom

De specialist in IT-diensten voor bedrijven zet een omzetcijfer neer dat met 12,8% gestegen is. Alle activiteiten van de groep kennen een organische groei.

post-image-3

In het eerste semester 2018 realiseerde de Econocom-groep een omzetcijfer van 1.319 miljoen euro, een stijging met 12,8%, bij een operationeel resultaat van naar schatting 34,2 miljoen euro. Dat laatste is echter een daling tegenover dezelfde periode verleden jaar (58,2 miljoen euro in het eerste semester 2017). Het bedrijf gaf ook aan dat al zijn activiteiten een organische groei neerzetten in het semester.

De groep verwacht een operationeel resultaat van 120 miljoen euro voor het hele jaar 2018, met steun van de actie- en transformatieplannen die de algemene directie in de voorbije 12 maanden gelanceerd heeft.

Econocom voorziet bovendien om in het tweede semester ongeveer 10 miljoen euro besparingen te realiseren op de bruto kosten, waarvan 3,5 miljoen euro op het niveau van de centrale functies en 6,5 miljoen op het niveau van de operationele afdelingen.

Show More
Back to top button
Close
Close