NRB neemt SAP-specialist UCON over

Het IT-dienstverlener meldt de overname van het servicesbedrijf UCON, specialist in SAP-oplossingen. Een overname met als doel de klantenportefeuille van de groep uit te breiden in de sector van publieke nutsvoorzieningen.

post-image-3

Het bedrijf UCON, opgericht in 2005 en gevestigd in Diegem, is actief op de markt van publieke nutsvoorzieningen in België, en biedt een brede waaier IS-U en FI-CA SAP-diensten. De experten van het bedrijf helpen de klanten om oplossingen te ontwikkelen voor het uitwisselen van data met het clearing house, de meters en slimme netwerken, alsook oplossingen voor tarifering, facturatie, financieel beheer en logistiek.

In 2017 heeft UCON een omzetcijfer gerealiseerd van 3,6 miljoen euro, met een EBIT van 11%. Buiten zijn ervaren beheerders kan het bedrijf rekenen op een team van 25 medewerkers (inbegrepen externe consultants)  die over een stevige ervaring beschikken op het vlak van openbare nutsvoorzieningen.

Deze acquisitie wil een antwoord bieden op de nieuwe opportuniteiten die ontstaan bij de liberalisering en digitalisering van de energiemarkten (IoT, slimme meters, slimme netwerken, …).

"De twee bedrijven hebben zeer complementaire troeven", aldus Pascal Laffineur, CEO van de NRB Group. "NRB biedt haar klanten een SAP-gecertificeerde ICT-infrastructuur en cloudservices, terwijl UCON een nichespeler is met toonaangevende expertise op het gebied van SAP-Industry Solutions for Utilities-oplossingen.""

Show More
Back to top button
Close
Close