Trend Micro helpt partners en zet ze in de bloemetjes op Trend Micro Partner Day

Sommigen zien digitale transformatie als een buzzword, maar voor vele bedrijven en sectoren is het de harde realiteit.

post-image-3

Dagelijks worden ze geconfronteerd met nieuwe businessmodellen, nieuwe apps, tools en uiteraard ook nieuwe gevaren en vormen van cybercrime. Op de eerste Trend Micro Partner Day gaf Trend Micro inzicht in de visie en de strategie en toonde het aan de partners hoe ze toegevoegde waarde kunnen bieden.

 

“Het is voor bedrijven niet altijd eenvoudig om een onderscheid te maken in het aanbod: Wie vertelt het juist verhaal? Wie heeft de juiste oplossingen in huis?”, vertelt Steven Heyde, regional director van Trend Micro Benelux. “Bedrijven zijn op zoek naar continuïteit in visie, vertrouwen en knowhow. Als security specialist die al 30 jaar actief is - en waar de founding fathers nog steeds actief zijn in het bedrijf! - beseffen we dat maar al te goed. Omdat we bovendien een channel driven organisatie zijn, willen we onze partners de nodige tools én het juiste verhaal in handen geven om een antwoord te kunnen bieden op de vragen die leven bij hun klanten en meer specifiek ook de CISO’s.”

 

“Partners informeren is inderdaad ontzettend belangrijk”, zegt René van Loenen, Channel Manager Benelux bij Trend Micro. “Partners zijn de multiplicators van onze business. Bedrijven veranderen niet elk jaar van vendor. De kennis rond oplossingen bouw je ook niet in 1, 2, 3 op. Maar klanten verwachten wel managed services van onze partners waarbij het succes wordt bepaald door de focus op security. Door onze partners goed te informeren, kunnen zij producten beter laten samenwerken zodat de efficiëntie bij hun klanten groter wordt. Bovendien zijn ze dan ook beter gewapend tegen onbekende aanvallen. Wist je trouwens dat er op het dark web botnets met SLA (service level agreement) worden aangeboden? En dat er bij sommige ransomware al een helpdesk bestaat waar je terecht kan als je problemen hebt met de betaling? De criminele onderwereld is aan het professionaliseren. Dus moeten wij onze partner ook best of class maken.”

 

Als afsluiter van deze eerste Trend Micro Partnerdag werden enkele partners en projecten in de bloemetjes gezet. Meest toegewijde partner van het jaar was Uptime Group. Een tweede award ging naar Proximus. Deze partner zag zijn business significant stijgen en is daarom verkozen tot Groeipartner van het jaar. Beste project van 2018 was CHR de la Citadelle (ziekenhuisgroep Luik) waarbij Dominique Lechanteur en de Uptime Group mooi werk leverden. Tot slot kreeg Peter Verbeeck van Comparex de Special Appreciation Award.

Show More
Back to top button
Close
Close