Hoe Collect&Go dankzij het IoT van start kan gaan met "smart shopping"

Collect&Go (Colruyt) heeft een nieuwe samenwerking afgesloten met Samsung, die het winkelen gemakkelijker moet maken voor de gebruikers. De slimme koelkast van de technologiereus moet de klant namelijk toelaten om de producten in de koelkast in de gaten  te houden en zijn boodschappenlijst aan te vullen vanop een smartphone.

post-image-3

"Collect&Go" heeft een commercieel partnerschap afgesloten met de Koreaanse fabrikant, om de technologie van diens slimme koelkast in te voeren. Een strategische beslissing, waarmee de dienst voor het afhalen van boodschappen van Colruyt Group moet kunnen anticiperen op de trend van smart shopping, die eraan komt en die gebaseerd is op het `Internet of Things`, voorwerpen met internetverbinding.

De nieuwe slimme koelkast van Samsung (Family Hub) laat concreet toe om vanop afstand de inhoud van de ijskast te controleren door middel van ingebouwde camera`s. Zo kan de gebruiker zijn boodschappenlijst gemakkelijk aanvullen en bestellingen doorgeven vanop zijn smartphone.

De ingebouwde camera`s werden ontworpen om de binnenkant van de koelkast te tonen via een mobiele app of een scherm op de deur van de koelkast. Bovendien kan de koelkast een herinnering sturen wanneer een product uit voorraad is of wanneer de houdbaarheidsdatum verstreken is.

De koelkast met internetverbinding biedt bovendien een bijkomende functie, speciaal bestemd voor de klanten van de online boodschappendienst van Colruyt (Collect&Go). Die hebben namelijk de mogelijkheid om hun boodschappen rechtstreeks te bestellen door op het "Collect&Go" icoon te klikken op de deur van de koelkast.

Met het scherm op de koelkast kunnen de klanten ook recepten raadplegen of tv kijken terwijl zij koken.

Show More
Back to top button
Close
Close