Hoe XaaS de business van bedrijven stimuleert

Uit een wereldwijd onderzoek blijkt dat bedrijven die digitale technologieën geadopteerd hebben, een beduidende verbetering bemerken van hun productiviteit. Een analyse.

post-image-3

Unit4, uitgever van zakelijke software, heeft de resultaten voorgesteld van een onafhankelijk wereldwijd onderzoek (uitgevoerd door DJS Research) naar de veranderingen gebaseerd op de Everything as a Service (XaaS) economie die services bedrijven geleidelijk invoeren.

Zo is 72% van de bedrijven die een businessmodel geadopteerd hebben dat op digitale technologieën en de cloud gebaseerd is, erin geslaagd om zijn diensten ver buiten hun traditionele markten uit te breiden. Terwijl 79% zijn diensten uitgebreid heeft naar nieuw internationale markten en 85% zijn inkomsten als gevolg van de uitgevoerde wijzigingen verhoogd heeft.

Nog volgens het onderzoek, "leiden de nieuwe digitale en cloud-technologieën tot een verandering in de bedrijfsmodellen over de hele wereld. Nu klanten steeds vaker op zoek zijn naar gestroomlijnde online processen en een toegevoegde waarde die snel merkbaar is, moderniseren bedrijven hun bedrijfs- en operationele modellen om hun efficiëntie te vergroten en relaties op nieuwe manieren op te bouwen".

Zo toont het onderzoek aan dat de meeste respondenten (78%) menen dat de XaaS een impact zal hebben in hun sector, en 74% van hen bevestigt dat deze invloed positief zal zijn.

Het zal tot slot niet verbazen dat de oudste bedrijven (ouder dan 15 jaar) meer behoudsgezind zijn in hun aanpak om verandering te bewerkstelligen. De jongere bedrijven zullen waarschijnlijk meer beduidende veranderingen aan hun businessmodel en aan hun prijzen doorvoeren, terwijl de oudere bedrijven de neiging hebben om kleinere veranderingen aan te brengen.

 

Show More
Back to top button
Close
Close