Alliantie tussen Red Hat en Microsoft

De twee bedrijven hebben de gezamenlijke ontwikkeling aangekondigd van de eerste "Red Hat OpenShift" dienst, die gezamenlijk beheerd wordt in een publieke cloud. Een partnerschap dat de ontwikkelaars van een bedrijf moet toelaten om "containered" applicaties uit te voeren op Microsoft Azure en on-site.

post-image-3

Met deze samenwerking zullen de twee bedrijven het eerste OpenShift aanbod voorstellen dat gezamenlijk beheerd wordt in een publieke cloud, waarbij de kracht van Red Hat OpenShift, het compleetste zakelijk Kubernetes platform uit de sector, gecombineerd wordt met de publieke cloud van Microsoft.

Volgens Gartner zullen tegen 2020 meer dan de helft van de organisaties wereldwijd gecontaineriseerde applicaties in productie exploiteren, tegenover minder dan 20% nu.

"De bedrijven wenden zich tot gecontaineriseerde en Kubernetes applicaties om de digitale transformatie aan te drijven en een antwoord te bieden op de eisen van de klant, van de concurrentie en van de markt. Zij hebben dus oplossingen nodig om deze applicaties gemakkelijk te orkestreren en beheren, in de publieke cloud en on-site", aldus de twee bedrijven.

"Red Hat OpenShift on Azure zal gezamenlijk ontworpen worden en het zal toelaten om de complexiteit van het beheer van containers voor de klanten te verminderen. Aangezien dit het favoriete aanbod voor de workflow van hybride containers is voor onze gezamenlijke klanten, zullen Red Hat en Microsoft gezamenlijk de oplossing voor de klanten beheren, met support van beide bedrijven".

Klanten kunnen hun applicaties eenvoudiger overzetten tussen on-premise en Microsoft Azure-omgevingen via het in OpenShift-geïntegreerde containerplatform op beide hybride cloudomgevingen.

Red Hat OpenShift on Azure zou in de volgende maanden beschikbaar zijn in preview. Red Hat OpenShift Container Platform, Red Hat Enterprise Linux on Azure en Azure Stack zijn nu al beschikbaar.

Show More
Back to top button
Close
Close