Kaspersky vestigt zich in Zwitserland

Het bedrijf heeft beslist om zijn centrale activiteiten van Rusland naar Zwitserland te verhuizen.  Tegelijkertijd is het begonnen met de bouw van een datacenter in Zurich, dat einde 2019 beschikbaar zal zijn.

post-image-3

Kaspersky Lab koos ervoor om zijn kernactiviteiten van Rusland naar Zwitserland over te brengen, in het kader van het Global Transparency initiatief. De inzet: het bewaren en verwerken van gegevens van klanten, en het maken van software, inbegrepen updates van threat detection.

Om volledige transparantie en integriteit te waarborgen, heeft Kaspersky Lab een audit van zijn activiteiten laten uitvoeren door een onafhankelijke partij, die eveneens in Zwitserland gevestigd is.

De nieuwe maatregelen bevestigen tevens de wens van het bedrijf om met andere spelers samen te werken, om de groeiende balkanisering van de sector tegen te gaan en het dalend vertrouwen te herstellen. "Vertrouwen is een essentieel aspect van cybersecurity", verklaarde het bedrijf dat erkent dat vertrouwen niet automatisch komt, en in tegendeel gewonnen moet worden door transparantie en zin voor verantwoordelijkheid.

Show More
Back to top button
Close
Close