Het mobiele zwengelt de IT-budgetten van bedrijven aan

Het jaar 2018 wordt gekenmerkt door een beduidende stijging van de IT-budgetten in de Benelux. De reden daarvoor? De voortdurend groeiende behoeften van het personeel aan mobiliteit.

post-image-3

Maar liefst 76% van de IT-beslissingnemers in de Benelux beschikt over een hoger IT-budget dan in 2017, zo blijkt uit een Europees onderzoek, uitgevoerd door Toshiba.

Deze groei valt voornamelijk te verklaren door de steeds grotere behoefte aan mobiliteit bij de werknemers, die investeringen met zich meebrengen in hardware, gegevensbeveiliging, cloudoplossingen en andere.

Het onderzoek, dat uitgevoerd werd door onderzoeksbureau Walnut Unlimited bij meer dan 1.000 IT-beslissingnemers in Europa (waarvan 200 in de Benelux) geeft aan dat draagbare computers en smartphones, aangekocht door het bedrijf, veruit de favoriete toestellen zijn van mobiele medewerkers: 61% van hen biedt dit soort toestellen aan voor professioneel gebruik. Tegenover 45% die liever tablets aanbiedt.

In Europa zijn de Duitsers (54%) het best uitgerust met mobiele toestellen die door hun bedrijf geleverd zijn. Bij de bedrijven in de Benelux beschikt 51% van de medewerkers over een smartphone of draagbare computer van zijn bedrijf. Daarentegen moeten de meeste Spanjaarden (61%) hun eigen draagbare computer gebruiken.

Show More
Back to top button
Close
Close