Het gebrek aan specialisten - een bedreiging voor de beveiliging

"Threat Intelligence" wordt stilaan volwassen, doch 62% van de bedrijven meent dat het gebrek aan gekwalificeerde professionals een belangrijk obstakel vormt voor het implementeren van slimme beveiligingsoplossingen.

post-image-3

In zijn laatste jaarlijkse Cyber Threat Intelligence-onderzoek (TI of intelligentie over cybergevaren) werpt Cybersecurity Certification specialist SANS Institute een nieuw licht op de evolutie van informatie over cybergevaren.

Om te beginnen toont de studie aan dat de discipline volwassen wordt: steeds meer deelnemers zeggen dat de `threat intelligence` hun preventie-, detectie- en reactievermogen sterker maakt. Niet minder dan 81% van de deelnemers in 2018 meent immers dat hun implementaties van threat intelligence-oplossingen geleid hebben tot verbeteringen bij hun beveiliging, tegen 78% in 2017 en 64% in 2016.

Professionals begrijpen ook beter de werking en mogelijke voordelen van IT. 68% van de deelnemers gaf aan dit jaar een `threat intelligence` strategie geïmplementeerd te hebben, terwijl 22% van plan is om dit in de toekomst te introduceren.

Toch toont het onderzoek, ondanks deze positieve trend, ook aan dat het aantrekken van gekwalificeerd personeel om TI te implementeren steeds moeilijker wordt. Zo erkent ongeveer 62% van de respondenten dat het gebrek aan in Threat Intelligence geschoolde en gekwalificeerde professionals het grootste obstakel vormt voor de wijdverbreide toepassing ervan.

 

Show More
Back to top button
Close
Close