Deloitte stelt hoofd van Europol aan als Senior Cyber Partner

Rob Wainwright, Executive Director van Europol, zal Deloittes cyberteam versterken.

post-image-3

Daarmee brengt hij 25 jaar ervaring naar het bedrijf, onder meer uit het Serious Organised Crime Agency, de National Criminal Intelligence Service en de British Security Service.

 

De aanstelling is het gevolg van de continue groei van Deloittes cybersecurityafdeling, waarbij nog eens 500 aanwervingen voorzien zijn in heel Europa.

 

Deloitte kondigt vandaag de aanstelling van Rob Wainwright aan als Senior Partner bij de Europese cybersecurityafdeling. Hij zal er het team helpen leiden en uitbouwen, en toezien op de ontwikkeling van de klantenactiviteiten. Daarnaast zal hij zich inzetten op het vlak van gerelateerde risico's, zoals financiële criminaliteit en fraude.

 

Rob verlaat hiervoor Europol, de ordehandhavingsdienst van de Europese Unie (EU), waar hij de afgelopen negen jaar algemeen directeur was. Als EU-topman en belangrijke stem op het vlak van Europese ordehandhaving stond hij aan het hoofd van een organisatie met duizend medewerkers en een operationeel netwerk verspreid over veertig landen.* Europol overkoepelt meer dan duizend ordehandhavingsdiensten en steunt jaarlijks zo'n 50.000 onderzoeken naar transnationale misdaad- en terrorismebedreigingen over de landsgrenzen heen.

 

Rob gaat in juni 2018 aan de slag bij Deloitte. Vanuit zijn uitvalsbasis in Nederland zal hij samenwerken met klanten in heel Europa.

 

Hij kan bogen op 25 jaar ervaring in inlichtingendiensten, ordehandhaving, bestuur, EU- en internationale zaken, onder meer bij het Serious Organised Crime Agency, de National Criminal Intelligence Service en de British Security Service.

 

Jacques Buith, Risk Advisory Managing Partner bij Deloitte North West Europe: "Robs ervaring spreekt voor zich – hij kan niet alleen terugblikken op een lange loopbaan in overheidsdiensten, maar bouwde ook Europol mee uit tot een toonaangevende Europese veiligheidsorganisatie op het vlak van cybersecurity, terrorisme, financiële criminaliteit en andere bedreigingen. Door die belangrijke rol begrijpt hij als geen ander de evolutie van de cybercriminaliteit, de gerelateerde risico's en het criminele gedrag dat aan de basis ligt van dergelijke misdaden. Zijn ervaring en kennis zijn van onschatbare waarde voor ons team en voor onze klanten."

 

Show More
Back to top button
Close
Close