Hoe Solvay zich omvormt dankzij Data Analytics

De Belgische chemiegroep Solvay heeft beslist om beroep te doen op het Data Analytics platform van SAS om de digitale transformatie van zijn belangrijkste productie-eenheden te bevorderen.  En dit is hoe het dat doet…

post-image-3

De bedrijven Solvay en SAS hebben een akkoord afgesloten over het gebruik van het Data Analytics platform van de IT-specialist. Doel: de optimalisatie van de digitale transformatie van het bedrijf, die beschouwd wordt als een cruciale factor bij de verbetering van de productieprestaties.

Deze samenwerking zal in een eerste fase concreet betrekking hebben op de belangrijkste productiesites van Solvay. De geavanceerde data-analyse bestaat erin historische en real time data te verzamelen, om zo beter de relaties tussen de verschillende productieparameters te begrijpen en de performantie van resources en assets te verbeteren.

Het resultaat zou moeten leiden tot een verhoging van de dagelijkse productiviteit of een verlaging van het verbruikspercentage van grondstoffen.

Solvay is gestart met het uitrollen van geavanceerde analytics oplossingen om zo via verschillende intelligente methoden waarde te genereren, in het bijzonder via het verhogen van de capaciteit, de optimalisering van de processen, de vermindering van het energieverbruik en de verbetering van het rendement.

"De samenwerking met SAS zal ons bedrijf helpen om geëvolueerde analytics oplossingen uit te rollen op een coherente en efficiënte manier en zo de waarde van onze activiteiten te versterken", aldus Alain Faessler, Solvay Group General Manager for Industrial.

Show More
Back to top button
Close
Close