Microsoft stelt de nieuwste editie voor van het "Security Intelligence Report"

De 23e editie van het Security Intelligence Report van Microsoft wijst op de belangrijkste cyberdreigingen van vandaag. Exploits, kwetsbare plekken, malware en webgebaseerde aanvallen.

post-image-3

Botnets vormen nog steeds een bedreiging voor miljoenen computers over de hele wereld: ze infecteren computers met nieuwe of reeds bestaande vormen van malware. Cybercriminelen rukken verder op en bouwen uitgebreide infrastructuren uit om hun slachtoffers geld af te persen, zoals het geval is met ransomware.

Hackers kiezen meestal voor relatief eenvoudige methoden, zoals social engineering. Ze kiezen minder voor aanvallen die tijd en middelen kosten, zoals het omzeilen van beveiligingsmaatregelen. Ransomware blijft een serieuze bedreiging. Vorig jaar werd deze malware heel vaak gebruikt om slachtoffers geld af te troggelen.

Het Security Intelligence Report beklemtoont ook hoe bedrijven en / of organisaties kunnen reageren op de evolutie in de cyberbedreigingen of nieuwe vormen van gevaren. Ze moeten namelijk een beveiligings- en detectiestrategie inzetten om elke situatie op de juiste manier te kunnen afhandelen.

In samenwerking met haar partners helpt Microsoft haar klanten door, naast informatie te verstrekken, ook beveiligingsdiensten en -producten te ontwikkelen.

Show More
Back to top button
Close
Close