Jo Cops, nieuwe Penningmeester van International Electrotechnical Commission

Hij is de eerste Belg die benoemd wordt in het uitvoerend comité van de organisatie die de internationale standaards voor alle technologieën vastlegt.

post-image-3

Sinds 1 januari is de Belg Jo Cops de nieuwe Penningmeester van IEC (International Electrotechnical Commission). Als lid van het uitvoerend comité zal hij verantwoordelijk zijn voor de financiën van IEC en zal hij het besluitvormingsproces met betrekking tot strategische investeringen en de financiering van projecten faciliteren.

Het IEC is de belangrijkste wereldwijde organisatie die internationale standaards voorbereidt en publiceert voor alle elektrische, elektronische en gerelateerde technologieën. Een 20.000 experten uit de industrie, handel, overheid, test- en onderzoekslaboratoria, universiteiten en gebruikersgroepen nemen deel aan het standaardisatiewerk van het IEC.

Nu er zo`n sterke groei is op domeinen zoals smart cities, IoT, cybersecurity, data science en AI, automatisering en AR/VR, is er meer dan ooit behoefte aan standaardisering.

Jo Cops begon zijn carrière in 1990 bij Sony Belgium, en hij oefende verschillende directiefuncties uit bij Sony Europe, de Belgische provider van media- en telecommunicatiediensten Telenet en Alpha.

Show More
Back to top button
Close
Close