SPIE neemt Systemat over

De onafhankelijke Europese specialist in technische diensten op het vlak van energie en communicaties heeft de overname afgerond van de groep Systemat in België. Met de operatie kan SPIE zich positioneren op diensten rond informatie- en communicatietechnologie (ICT) in België.

post-image-3

De groep Systemat, opgericht in 1981, is een globale dienstverlener van informatica-oplossingen rond het beheer van apparatuur, software en ICT-tools. Het bedrijf stelt een 150 medewerkers tewerk in België en Luxemburg en verwacht voor het lopende boekjaar een omzetcijfer van rond de 70 miljoen euro.

Met de overname van Systemat zal SPIE Belgium vaste voet aan grond kunnen zetten in de ICT-sector en zijn klanten dit nieuwe gamma diensten kunnen aanbieden, dat in andere landen al sterk vertegenwoordigd is in de activiteitenportefeuille van de groep.

Het afronden van de transactie is nog wel onderworpen aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

"Met deze overname zet SPIE Belgium de uitbreiding van zijn dienstenaanbod verder. De expertise van Systemat op het vlak van ICT-diensten en oplossingen, zal SPIE Belgium toelaten om zijn vaardigheden en klantenportefeuille uit te breiden. Tevens zal het een positie kunnen verwerven op nieuwe markten, dankzij een multi-service aanbod waarbij het zijn verschillende professionele competenties combineert", aldus Johan Dekempe, Algemeen Directeur van SPIE Belgium.

Show More
Back to top button
Close
Close