Sterke groei voor Lenovo

De IT-fabrikant noteerde in het derde trimester van zijn boekjaar een sterke groei van zijn omzetcijfer. Een resultaat dat een boost kreeg door de datacenter-activiteiten.

post-image-3

Lenovo Group heeft de resultaten bekendgemaakt van zijn derde financiële trimester, afgesloten op 31 december 2017. Het omzetcijfer bedroeg 12,9 miljard dollar, wat het hoogste is van de laatste drie jaar. Het is een stijging van 6,3% op jaarbasis en van 10% tegenover het tweede trimester van het boekjaar.

Volgens het bedrijf is dit positieve resultaat te danken aan het uitwerken van een "three wave-strategie", die de groei in de voornaamste segmenten waarborgde.

Dit trimester heeft de PC-afdeling van Lenovo (PC en slimme toestellen) een mooie groei neergezet, net als de afdeling datacenters en mobiele toestellen.

De afdeling datacenters kent het hoogste omzetcijfer van de laatste twee jaar. Tegenover het vorige trimester is het bruto-inkomen verviervoudigd in het derde trimester, om 150 miljoen USD dollar te bereiken, wat neerkomt op een stijging van 50% tegenover dezelfde periode het jaar tevoren.

Show More
Back to top button
Close
Close