NRB sluit een strategisch partnerschap af met IBM

Dankzij een belangrijk partnerschap met IBM lanceert de IT-dienstverlener een nieuwe generatie cloud-diensten.

post-image-3

NRB, een van de belangrijkste Belgische ICT-dienstverleners, meldt dat hij een belangrijk akkoord afgesloten heeft met IBM met de bedoeling zijn klanten hoogst geautomatiseerde en slimme hybride clouddiensten aan te bieden.

Het magazine Forbes stelde onlangs vast dat "de machtsverhouding in de Cloud Oorlog verschuift naar die technologieproviders die erin slagen om professionele klanten laten overstappen van de infrastructuurfase naar het domein met hoge toegevoegde waarde van artificial intelligence, met het concurrentieel voordeel dat dit genereert".

Pascal Laffineur, CEO van Groep NRB, is verheugd over het nieuwe partnerschap: "Dankzij de combinatie van de cloud- en cognitieve technologieën van IBM, zullen we onze klanten een platform kunnen bieden dat hen niet alleen naar de best mogelijke cloud-oplossing leidt, maar hen ook helpt om hun gegevens optimaal te benutten. Het intelligente zelfbedieningsplatform van NRB fungeert als een interactieve cloud-broker en adviseert de klant over de beste aanpak voor het beheren en verwerken van zijn gegevens - of het nu gaat om on-premise oplossingen, NRB`s private cloud of openbare clouds of een combinatie ervan. Het platform maakt verbinding met de openbare IBM-cloud en andere cloud-providers van de wereldwijde Top 3. Het is onze strategie om een van de leidende hybride cloud-aanbieders in België te zijn door onze klanten het beste agnostische hybride cloud-platform aan te bieden."

Het bedrijf heeft ook bevestigd dat de deal geen directe impact zal hebben op de medewerkers van NRB noch op de bestaande infrastructuursystemen van de NRB-datacenters, die uitgebreid zullen worden met nieuwe cloud-mogelijkheden. NRB behoudt de volledige controle over alle diensten met betrekking tot architectuur, integratie en alle klantgerelateerde diensten.

"De klanten van NRB zullen in de volgende weken gecontacteerd worden om te bespreken hoe zij voordeel kunnen doen van dit strategisch partnerschap. Onze samenwerking met IBM betekent een grote en solide strategische stap voorwaarts", aldus Pascal Laffineur.

Show More
Back to top button
Close
Close