Hoe Atos en Portima de verzekeringssector transformeren

De samenwerking tussen Atos en Portima mondt uit in de eerste digitale ondertekening van verzekeringscontracten in België. De integrale digitalisering van het proces biedt brede gebruiksmogelijkheden terwijl ook het papierverbruik verminderd kan worden.

post-image-3

De digitale betaalgigant heeft een samenwerking afgesloten met het bedrijf Portima, specialist in applicaties voor zelfstandige makelaars in België, om samen "PortiSign on Mobile" te lanceren. Dat is de eerste oplossing op de Belgische markt waarmee men verzekeringsdocumenten kan ondertekenen vanop een smartphone of tablet.

Concreet is de applicatie geïntegreerd in de hele `BRIO4YOU` software van Portima. Hiermee kunnen klanten verzekeringsdocumenten op hun mobiel toestel ontvangen, lezen en tekenen, en dat via een beveiligde procedure.

Atos Cloud, de kern van het platform
De oplossing werkt op Atos Canopy Orchestrated Hybrid Cloud en op de infrastructuur van Portima. Een platform waarmee men een volledig flexibel "pay as you go" model kan invoeren terwijl men indien nodig gebruik kan maken van een bijkomend verwerkingsvermogen.

Volgens Claude Rapoport, Algemeen Directeur en lid van het Directiecomité van Portima, brengt de nieuwe oplossing een antwoord op een specifieke behoefte in de verzekeringswereld. "De begeleiding van klanten in het onderschrijvingsproces van een verzekeringspolis houdt voor de verzekeringsmakelaars heel wat paperassen in, vanaf het opmaken van een offerte tot het tekenen van het contract".

Volgens Portima "laat de nieuwe oplossing toe om ook de elektronische handtekening van documenten op te nemen, ook op het mobiele toestel. Dit is mogelijk dankzij gekwalificeerde elektronische certificaten, die de EU regel nr. 910/2014 (eIDAS regelgeving) eerbiedigen met betrekking tot elektronische transacties in de binnenmarkt van de Europese Unie".

"Met PortiSign on Mobile kunnen alle betrokken partijen administratieve papieren verminderen door het hele proces te digitaliseren, of dat nu op een mobiel toestel is of een traditionele desktopcomputer, en op elk moment toegang hebben tot de digitale documenten, waar zij maar willen, vanop elk gewenst toestel", zo verklaarde Antoine Kerrinckx, Algemeen Directeur van Atos voor België.
 

Show More
Back to top button
Close
Close