1 miljoen Belgen gebruikt Doccle

Het collaboratieve administratieplatform heeft de mijlpaal van een miljoen gebruikers overschreden. De groei van het aantal gebruikers valt te verklaren door de toename van het aantal geaffilieerde partners en het gewaarborgde beveiligingsniveau dankzij een systeem dat vergelijkbaar is met dat van de `blockchain`

post-image-3

2018 lijkt veelbelovend te worden voor het online administratieplatform, dankzij een reeks nieuwe lanceringen en de belangstelling die nu ook de Federale overheid toont met de eBox.

Doccle heeft nu de symbolische mijlpaal van één miljoen gebruikers overschreden. Een groei die vooral verklaard wordt door de coöperatieve structuur van het platform. Dat biedt immers een ecosysteem waar organisaties, bedrijven en overheden samen kunnen werken om hun diensten aan te bieden aan burgers die documenten via het platform wensen te ontvangen.

Sinds zijn oprichting in 2014 heeft Doccle (een coöperatief bedrijf waarvan de leden partner zijn van het platform) zijn aantal partners elk jaar zien verdubbelen, mede door het sneeuwbaleffect. De nieuwe partners trekken immers nieuwe gebruikers aan.

Vandaag groepeert het platform 76 partners, waaronder nieuwkomers Securex, sociaal secretariaat AMDB en Vanbreda Risk & Benefits. In 2018 zullen er nieuwe geaffilieerden toetreden tot het systeem, waaronder VIVAQUA, Sibelga, Prayon, Umicore, om er maar enkele te noemen.

"De coöperatieve structuur is solide, want elke nieuwe partner brengt nieuwe gebruikers met zich mee. Die laatsten gebruiken dan Doccle voor het beheer van de documenten, afkomstig van de deelnemende organisaties", aldus een tevreden Bram Lerouge, CEO van Doccle.

In het kader van zijn `digital first` strategie is de regering van plan om snel een reeks initiatieven rond de eBox te lanceren, de befaamde elektronische brievenbus, die de Belgen kunnen gebruiken voor hun administratieve documenten, afkomstig van de federale overheidsdiensten.

Een ander groot pluspunt van Doccle is dat het een sterke beveiliging biedt voor de gegevens, want het "eigendom" van de data is verspreid over verschillende partners. Een mechanisme dat vergelijkbaar is met dat van de blockchain-technologie. Hierdoor zou het dus onmogelijk zijn dat een gigant zoals Facebook of Amazon Doccle via een overname in handen zou kunnen krijgen en zo toegang zou kunnen krijgen tot de administratieve privégegevens van de Belgen.

Show More
Back to top button
Close
Close